Intrare liberă la Muzeul de Artă Populară Constanța

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională României, când se împlinesc 101 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, Muzeul de Artă Populară Constanța poate fi vizitat gratuit.

Cu acest prilej, vizitând expoziția permanentă „Valori ale artei populare românești“, iubitorii de tradiție pot face o incursiune în lumea satului tradițional descoperind piese valoroase din colecțiile instituției de cultură, reprezentative pentru toate zonele etnografice. La parter pot fi admirate colecțiile de icoane transilvănene pe sticlă, icoane pe lemn, icoane și cruci metalice, cruci de mână și ouă încondeiate. La etajul I, cei pasionați de frumos vor descoperi obiecte de uz decorativ, gospodăresc și cu valoarea ceremonială din lemn și metal, dar și ceramică decorativă, textile și o frumoasă colecție de port popular.

De asemenea, vizitatorii pot vedea și cele două expoziții organizate cu piese valoroase din depozitul Muzeului de Artă Populară.  Prima dintre ele, „Aromânii – artă și meșteșug“, situată la parterul instituției de cultură, prezintă valoroase piese de costum popular, decorate cu găitane, completate de podoabe din argint și mărgele, ce reflectă măiestria și simțul artistic al meșterilor aromâni. Nu lipsesc țesăturile din lână și păr de capră și obiectele de uz gospodăresc din aramă.

O altă expoziție temporară este situată la etajul I, ultima zi de vizitare fiind 1 Decembrie. Este vorba despre expoziția „Dobrogea – Multiculturalitate etnică“ ce propune, prin intermediul pieselor de costum, podobelor și țesăturilor, o incursiune în universul multietnic dobrogean, format din români, aromâni, turci, tătari, ruși lipoveni, greci, armeni, bulgari și germani.

Muzeul de Artă Populară este deschis zilnic, între orele 09.00-17.00. În timpul săptămânii, instituția de cultură poate fi vizitată zilnic, prețul unui bilet fiind de 5 lei. Elevii, studenții și pensionarii vor plăti pe un bilet 2,5 lei.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *