„Doi tineri din Verona“ participă la Festivalul Național de Teatru

Pe 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, de la ora 18.00, Teatrul de Stat Constanța va prezenta în capitală, la Teatrul „Odeon“,  în cadrul celei de-a 31-a ediție a Festivalului Național de Teatru (FNT), spectacolul „Doi tineri din Verona“, de William Shakespeare,  în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Evenimentul are loc la 14 ani distanță de la ultima prezență a Dramaticului constănțean la FNT. Atunci, în 2007, teatrul de la Marea Neagră a participat în cadrul prestigiosului festival cu spectacolul „Inimi cicatrizate“, de Max Blecher, în regia lui Radu Afrim.

Conceptul din acest an al FNT, eveniment care se desfășoară în perioada 6-14 noiembrie, este „Creaţia. Recreaţia. Re-creaţia“. În acest fel, organizatorii și-au propus să surprindă răspunsul artiștilor la noile condiții de creație, în contextul pandemiei.

Spectacolul de la Constanța a fost inclus în secțiunea „Clasic. Recreat“.

Din distribuția spectacolului, care transpune publicul în atmosfera exotică a Extremului Orient, fac parte actorii: Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Maria Lupu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Florina Stănculeț, Vlad Lință, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai, Grațian Prisăcariu, Alina Manțu, Arina Cojocaru și Tiberiu Roșu.

Decorurile sunt realizate de Andreea Săndulescu, iar costumele pitorești sunt create de Alexandra Mâzgăreanu. Muzica este compusă de Alexandru Suciu, coregrafia este semnată de Baczó Tünde, iar Daniel Klinger s-a ocupat de lighting design.

„Fiind programat în 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, spectacolul Teatrului de Stat Constanța reprezintă oportun cultura dobrogeană în capitala ţării“, au subliniat reprezentanții instituției de cultură constănțene.

„Doi tineri din Verona“ și călătoriile lor inițiatice, un regal vizual pe scena Teatrului de Stat Constanța

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *