Ultimele spectacole ale lui 2021 în sala Teatrului de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța (TSC) se pregătește să-și închidă ușile, la propriu. Acesta este ultimul  weekend din 2021 în care publicul mai poate păși în clădirea de pe Bd. Ferdinand nr. 11, după care vor începe lucrările de reabilitare a imobilului, pentru eficientizare energetică.

Pentru a compensa închiderea temporară a teatrului, publicul este invitat să urmărească la final de săptămână trei spectacole.

„Doi tineri din Verona“

Primul, „Doi tineri din Verona“, este programat vineri, 22 octombrie, de la ora 19.00.

Spectacolul „Doi tineri din Verona“, de William Shakespeare,  în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, a fost selecționat să participe la cea de-a 31-a ediție a Festivalului Național de Teatru (FNT), care se va desfășura în perioada 6-14 noiembrie.

doi tineri din verona teatrul de stat constanta imparatul

„După 14 ani de absență din selecția FNT, Teatrul de Stat Constanța dovedește din nou că se află printre valorile teatrului românesc. Conceptul din acest an al FNT este Creaţia. Recreaţia. Re-creaţia, încercând să surprindă astfel răspunsul artiștilor la noile condiții de creație, în contextul pandemiei. Spectacolul nostru a fost inclus în secțiunea Clasic. Recreat“, au precizat reprezentanții TSC.

„Doi tineri din Verona“ și călătoriile lor inițiatice, un regal vizual pe scena Teatrului de Stat Constanța

Din distribuția spectacolului, care transpune publicul în atmosfera exotică a Extremului Orient, fac parte actorii: Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Maria Lupu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Florina Stănculeț, Vlad Lință, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai, Grațian Prisăcariu, Alina Manțu, Arina Cojocaru și Tiberiu Roșu.

Decorurile sunt realizate de Andreea Săndulescu, iar costumele pitorești sunt create de Alexandra Mâzgăreanu.

„Goi pușcă“

Sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 19.00, publicul este invitat să vadă ultima premieră a TSC: comedia „Goi pușcă“, de Simon Beaufoy, în regia lui Vlad Cristache după celebrul film „Full Monty“.

„Goi pușcă“ aduce pe scenă 17 actori ai Dramaticului constănțean, un actor de la Teatrul„Jean Bart” din Tulcea și… un copil. Personajele sunt însă și mai multe, pentru că există actori care, în același spectacol, interpretează mai multe roluri secundare. Există însă și roluri pe care sunt distribuiți doi actori, care pot fi văzuți, evident, în reprezentații diferite.

„Goi pușcă“ – angoase, sclipici și senzații tari, pe scena Teatrului de Stat Constanța

Așadar, din distribuție fac parte actorii: Marian Adochiţei, Ionuț Paul Ștefan, Iulian Enache, Theodor Șoptelea, Florentin Roman, Florin Aioane/Ștefan Mihai, Matei Doreanu, Alina Manţu, Florina Stănculeţ, Liliana Cazan / Luiza Sarivan, Liviu Manolache/Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Lana Moscaliuc și Ecaterina Lupu/Cristiana Luca.

Scenografia spectacolului este semnată de Mădălina Niculae, coregrafia este realizată de Ștefan Lupu, iar de light design s-a ocupat Alexandru Bibere. Asistent de coregrafie este Florina Stănculeţ.

„Memoria apei“

Duminică, de la ora 19.00, pe scena tomitană vor urca trei surori, care vor reactiva „Memoria apei“, amintindu-și momente de copilăria lor.

Spectacolul are la bază un text scris de Shelagh Stephenson, tradus și adaptat de Vladimir Anton.

„Memoria apei“, pe pojghița subțire a amintirilor

Din distribuție fac parte: Laura Iordan Adrian, Dana Dumitrescu, Alina Manţu, Georgiana Rusu, Andu Axente și Liviu Manolache.

Memoria apei teatrul de stat constanta

Scenografia este semnată de Maria Miu, asistent de scenografie este Diana Sav, iar de lighting design: Lucian Moga.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Teatrului de Stat, dar și online, de pe platforma mystage.ro.

Conform normelor legale în vigoare, accesul în sala de spectacole este permis doar persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 sau celor care au trecut prin boală. Acestea vor prezenta la intrare documentele doveditoare. Masca de protecție este obligatorie pe toată durata prezenței în sediul TSC.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *