Ce vedem în weekend la Teatrul de Stat Constanța

La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța le propune spectatorilor trei spectacole speciale: o dramă, o comedie bulevardieră și o comedie amară despre aparențe. 

Primul spectacol al lunii octombrie, programat vineri, de la ora 19.00, este drama „Menajeria de sticlă“, scrisă de dramaturgul american Tennessee Williams, laureat al premiului Pulitzer pentru „Un tramvai numit dorinţă“ şi „Pisica pe acoperişul fierbinte“. Spectacolul, în regia Dianei Mititelu și scenografia lui Titus Ivan, îi are în rolurile principale pe actorii: Nina Udrescu, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc și Andrei Cantaragiu.

O comedie bulevardieră

Sâmbătă, 5 octombrie, pe scena tomitană se va juca o comedie bulevardieră scrisă scrisă tot de un american, Neil Simon: „Desculț în parc“. Spectacolul, în regia lui Liviu Manolache, este un prilej pentru public de a o revedea pe Nina Udrescu, în rolul doamnei Ethel Banks, secondată de colegul său, de scenă și de generație, Liviu Manolache, care îl va interpreta pe excentricul vecin Velasco. Alături de ei se vor afla mai tinerii actori Florina Stănculeț și Tanu Ștefu, în rolurile Corrie și Paul Bratter, precum și Cosmin Mihale, în ipostaza instalatorului.

În lumea lui Billy

Duminică, 6 octombrie, de la ora 19.00, publicul este invitat să urmărească povestea lui Billy, ologul din insula irlandeză Inishmaan. Spectacolul „Billy Șchiopul“, de Martin McDonagh, în regia lui Vlad Massaci și scenografia Iulianei Vîlsan, este un melanj de umor, candoare și tandrețe ascuns sub o crustă groasă de cuvinte grosolane și cinice care au rolul de a proteja un „miez“ sensibil, plin de umanitate.

Spectacolul îi are în distribuție pe Nicodim Ungureanu (Johnnypateenmike), Vlad Lință (Billy), Laura Crăciun (Kate), Mirela Pană (Eileen), Mihai Sorin Vasilescu (Mammy), Marian Adochiței (Babbybobby), Andrei Cantaragiu (Doctorul), Otilia Nicoară (Hellen) și Mircea Siromașenco (Bartley).

Bilete

Tichetele pentru aceste spectacole se pot achiziționa de la casa de bilete a teatrului la prețurile: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 20 lei (balcon), 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari, în rândurile 1 și 11) sau de pe platforma https://www.mystage.ro/, cu precizarea că la achiziția online se percepe o mică taxă suplimentară.

Agenția de bilete este deschisă luni, între orele 09.00 și 17.00 și de joi până duminică, între orele 11.00-19.00. Detalii și rezervări se pot face la numerele de telefoin 0241.488.247 și 0371.442.592.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *