Începe Sesiunea „Pontica“, ediția cu numărul 52
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează, în perioada 2-4 octombrie, cea de-a 52-a ediție a celei mai longevive manifestări pe care o girează: Sesiunea Științifică Internațională „Pontica“. La eveniment și-au anunțat prezența peste 150 de specialiști și experți în arheologie și istorie, din țară și de peste hotare: profesori universitari, cercetători științifici, arheologi, muzeografi, restauratori, conservatori și arhiviști.
Lucrările se vor desfășura pe secțiunile: Preistorie, Greco-Romană, Medievală, Numismatică, Modernă și Contemporană.
Deschiderea oficială a sesiunii va avea loc miercuri, 2 octombrie 2019, de la ora 11.00, în Aula „Adrian Rădulescu“.
După alocuțiunile oficiale vor fi susținute, în plen, trei comunicări științifice: „140 de ani de la prima colecție tomitană de antichități“- dr. Sorin Marcel Colesniuc, directorul general al MINAC, „Istoriografia românească după 1948“ – dr. Alexandru Barnea, „Câteva evenimente de referință de la conferința generală ICOM, Kyoto, 2019“ – dr. Dan Octavian Paul.
În continuare, vor fi lansate volumele „Tristele și Ponticele – Publius Ovidius Naso“ și „O Dobroge, o Dunăre și două conferințe de pace. Documente – ambasador Vasile Stoica“, Robert Stănciugel.
După deschiderea oficială a Sesiunii „Pontica“ va avea loc vernisajul expozițiilor temporare: „140 de ani de la prima colecție tomitană de antichități“ și „Cucuteni – o civilizație preistorică redescoperită“
Pe 3 octombrie, se va desfășura loc o masa rotunda intitulată „Conservarea și restaurarea patrimonului arheologic“, iar în ultima zi a „Ponticii“ va avea loc o excursie de documentare la Complexul Muzeal de la Adamclisi.