Weekend cu Donizetti și Bizet, la Teatrul „Oleg Danovski“

La final de săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ invită publicul în sala de spectacole pentru a-și lua binemeritata porție de frumos oferită de două opere celebre din repertoriul lui Donizetti și Bizet.

„Elixirul dragostei“

Seara de sâmbătă îi este rezervată unei opere savuroase ca un vin de Bordeaux, „Elixirul dragostei“, de Gaetano Donizetti, prilej cu care publicul meloman va (re)asculta faimoasa arie „Una furtiva lagrima“, supranumită „perla ariilor de operă“.

Spectacolul este programat sâmbătă, 22 ianuarie, de la ora 18.30.

Sub conducerea muzicală a lui Sebastian Pascale, vor aduce pe scenă farmecul acestei opere donizzetiene artiștii Laura Eftimie, Mădălin Băldău, Daniel Pop Din București, Marius Eftimie și Mihaela Ionescu.

Regia artistică este semnată de Ognian Draganov, scenografia e realizată de Cătălin I. Arbore, iar coregrafia, de Fănică Lupu-Liești. Maestru de cor este Adrian Stanache.

„Carmen“

Duminică, tot de la ora 18.30, scena îi este rezervată pasionalei Carmen, eroina din opera omonimă a lui Georges Bizet, în interpretarea mezzosopranei Lucia Mihalache. Acesteia i se vor alătura tenorul Răzvan Săraru, în rolul lui Don Jose și baritonul Marius Eftimie, în cel al toreadorului Escamillo. Din distribuție mai fac parte:  Elena Rotari, Iulian Bratu, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Laurențiu Severin și Cristian Caragea.

carmen georges bizet teatrul oleg danovski

Conducerea muzicală a spectacolului este asigurată de Tiberiu Dragoș Oprea, iar maestru de cor este Adrian Stanache.

Regia artistică este semnată de Răsvana Cernat, scenografia este creată de Eugenia Tărăşescu Jianu, iar de coregrafie s-a ocupat Mihail Motovilov.

Bilete

Biletele pentru cele două spectacole se pot achiziționa de la agenția Teatrului „Oleg Danovski“, aflată în incinta instituției, dar și online, de pe platforma entertix.ro. Agenția de bilete este deschisă miercuri, joi și vineri, între orele 11.00 și 17.00, iar sâmbătă și duminică, în intervalul orar 17.15 și 18.15.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *