Ultimele spectacole ale stagiunii, la Teatrul de Stat. Urmează Festivalul „Miturile cetății“

Teatrul de Stat Constanța (TSC) încheie stagiunea 2017 – 2018, în această săptămână, „cu trei spectacole din genuri și din epoci diferite“ însă cu promisiunea de a nu-i priva pe spectatorii tomitani nici luna viitoare de alte întâlniri memorabile cu muza Thalia, deoarece, în perioada 20-27 iunie se va desfășura la Constanța cea de-a III-a ediție a Festivalul Internațional de Teatru „Miturile cetății“.

Până atunci, în această vineri, 25 mai, de la ora 19.00, pe scena Dramaticului va urca Ileana Ploscaru, una dintre cele mai bune actrițe ale TSC, care, la cei 87 de ani împliniți pe 31 ianuarie, continuă să ofere adevărate lecții de măiestrie actoricească, pentru public, dar mai ales pentru tinerii actori. Îndrăgita actriță, cetățean de onoare al municipiului și al județului Constanța, va împărți scena, de această dată, cu fostul său student, Dan Cojocaru, pentru a da viață personajelor din „Bătrâna și hoțul“, piesa omonină a dramaturgului băcăuan Viorel Savin, pusă în scenă de Iulian Enache, cel care cândva interpretase rolul hoțului.

Din distribuția spectacolului mai fac parte Alina Manțu și Alexandru Medveghi, cu apariții episodice. Scenografia este realizată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica este compusă de Adrian Mihai.

Sâmbătă, 26 mai, tot de la ora 19.00, pe scena tomitană se va juca „Veethoven…, făi!”, pe un text scris de actriţa Lana Moscaliuc, în colaborare cu Iulian Enache, după o idee a scriitorului rus Mihail Zoscenko. Rolurile principale ale acestui spectacol atipic, dar plin de vervă și de umor, vor fi interpretate de trei actori care reușesc să captiveze publicul cu jocul lor antrenant: Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu și Remus Archip. Regia e realizată de Iulian Enache, muzica e compusă de Adrian Mihai, iar scenografia, de Lăcrămioara Dumitraşcu.

Duminică seară, de la ora 19.00, în așteptarea Festivalului Internațional de Teatru „Miturile cetății“, se va juca „Dionysos“, după tragedia lui Euripide, „Bacantele“,  spectacol realizat de TSC în coproducție cu Teatrul Vascello din Roma, în regia italianului Daniele Salvo.

Rolul titular va fi interpretat de actorul Marius Bodochi. Bacantele vor  fi interpretate de Georgiana Mazilescu, Maria Lupu, Laura Iordan Adrian, Florina Stănculeț, Lana Moscaliuc, Mirela Pană, Cristina Oprean, Turchian Nasurla, Ana Maria Ștefan, Luiza Martinescu, Georgiana Rusu și Arina Cojocaru.  În celelalte roluri se vor afla: Dana Trifan-Enache – Agave, Iulian Enache – Cadmos, Andu Axente – Penteu, Alexandru Mereuță – Tiresias, Alexandru Medveghi – primul mesager, Ionuț Rusu – al doilea mesager și Marian Adochiței – paznicul.

Costumele spectacolului „Dionysos“ sunt realizate de Daniele Gelsi, iar decorurile, de Michele Ciacciofera.

Muzica este semnată de Marco Podda, proiecţiile video, de Aquamicans / Paride Donatelli.

Sursă foto: TSC

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *