Patru spectacole într-o săptămână, la Teatrul de Stat Constanța. Unul, cu intrare liberă

Teatrul de de Stat Constanța (TSC) invită publicul în sala de spectacole de patru ori, în această săptămână, deoarece și-a propus să marcheze cum se cuvine cei 160 de ani de la Unirea Principatelor Române: cu o reprezentație cu intrare liberă! Pentru celelalte trei spectacole, biletele se pot achiziționa inclusiv online.

Așadar, joi, 24 ianuarie, de la ora 19.00, la TSC se va juca „Inima reginei Maria“, cel mai nou spectacol din repertoriul Dramaticului constănțean, care a avut premiera în decembrie 2018, cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Intrarea este liberă.

Spectacolul, cu un scenariu de Radu Aldulescu, este pus în scenă de Alina Hiristea, consultant artistic onorific al „Inimii reginei Maria“ fiind maestrul Emil Boroghină, iar asistent de regie, Laurențiu Tudor. Decorurile au fost realizate de Cosmin Hiristea, costumele sunt creația Ralucăi Negoescu, iar muzica e concepută de Andreea Vâță – Dienes și Marius Roje.

Inima Reginei Maria

În distribuție se regăsesc actori profesioniști și studenți: Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța: Maria Denisa Iova, Cornelia Andreea Pandele, Gabriela Dumitrache, Denisa Todireanu, Mihaela Chivu, Alexandra Banu, Mircea Siromaşenco, Ionuţ Rusu.

„Cea mai frumoasă soție“

Vineri, de la ora 19.00, la TSC este programată o comedie franțuzească, „Cea mai frumoasă soție“, de Eugène Labiche, care a avut premiera națională în noiembrie 2016, în regia lui Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Tot MC Ranin a semnat scenografia și ilustrația muzicală. Bilete se pot achiziționa online de pe site-ul www.teatruldestatconstanta.

Cea mai frumoasa sotie tsc

În distribuție se vor regăsi Florina Stănculeț, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Theodor Marcu, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

„Gin Rummy“

Sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 19.00, pe scena TSC se va juca….  „Gin Rummy“, de Donald Coburn. Parteneri de joc vor fi doi actori consacrați și iubiți de publicul constănțean, Nina Udrescu și Liviu Manolache.

Gin Rummy teatrul de stat constanta

Manolache semnează și regia, dar și ilustrația muzicală, iar scenografia este creată de Eugenia Tărășescu Jianu. Și pentru „Gin Rummy“, biletele se pot cumpăra online.

O doză de… „Paliativ“

Duminică, 27 ianuarie, de la ora 19.00, spectatorii sunt invitați la o doză de… „Paliativ“, nerecomandată consumatorilor de teatru cu vârstă mai mică de 16 ani.

paliativ tsc

Textul e semnat de tânărul dramaturg Radu Popescu, iar regia îi aparține lui Cristian Gheorghe, scenografia fiind creată de Lăcrămioara Dumitrașcu. În distribuție, se regăsesc actorii Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Răzvan Baciu, Cosmin Mihale și Ana-Maria Ştefan. Bilete online pentru „Paliativ“ găsiți tot pe site-ul TSC.

 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *