Teatrul de Stat Constanța vă invită la spectacole online

Teatrul de Stat Constanța invită publicul și în acest weekend să se așeze confortabil în fața ecranelor cu conexiune la internet pentru a urmări, pe pagina sa de Facebook, două spectacole de succes din repertoriu.

Prima întâlnire cu muza Thalia, din această săptămână, este programată sâmbătă, 2 mai, de la ora 19.00, când va fi prezentată comedia italiană „Gâlcevile din Chioggia“, de Carlo Goldoni, în regia Danei Dumitrescu.

Din distribuția acestui spectacol dinamic și plin de culoare, la propriu și la figurat, fac parte: Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Turchian Nasurla /Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț/ Georgiana Rusu, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip, Mirela Pană/ Cristina Oprean.

Galcevile din Chioggia Teatrul de Stat Constanta 2

Coregrafia este semnată de Stela Cocârlea, scenografia este creată de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar muzica, de Adrian Alexandru.

Premiera comediei „Gâlcevile din Chioggia“ a avut loc în februarie 2011, iar în 2012 aceasta a fost nominalizată pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi.

Spectacol-confesiune

Duminică, 3 mai, de la ora 19.00,  publicul este invitat să urmărească un spectacol-confesiune: „Jurnal de România. Constanța“, gândit de regizoarea Carmen Lidia Vidu. Cele șase actrițe din distribuție – Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu – se prezintă în fața publicului pe ele însele.

jurnal de romania constanta

Spectacolul a  fost bine primit pe numeroase scene din ţară şi din străinătate, fiind prezentat în toamna lui 2019, la Bruxelles, în cadrul Festivalului Internaţional de Arte „Europalia“.

Costumele sunt create de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar editarea foto-video este realizată de Cristina Baciu.

Cele două spectacole difuzate pe pagina Facebook a Teatrului de Stat Constanţa sunt disponibile pentru 24 de ore. Alăturându-ne îndemnului autorităţilor, de a rămâne cât mai mult în casă şi de a păstra distanţarea socială, ne exprimăm speranţa că în curând vom fi din nou împreună, artiştii, pe scenă, iar spectatorii, în sală, cu toţii în siguranţă, ducând mai departe rosturile, înţelesurile şi frumuseţea artei noastre“, au transmis organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *