Studenți străini pasionați de cultura și civilizația românească, în vizită la Muzeul de Artă Populară Constanța

Vara este anotimpul vacanțelor și al experiențelor inedite. De astfel de experiențe au parte și studenții străini care participă la Cursurile Internaționale de Vară de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, pe care Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius“ le organizează, în perioada 25 iunie-15 iulie.

În acest context multicultural, aproximativ 20 de studenți din Turcia, Grecia, Italia, Belgia, Polonia, Serbia, Slovacia, Portugalia, Azerbaidjan, Canada și Statele Unite ale Americii, coordonați de conf. univ. dr. Cristina Dafinoiu, conf. univ. dr. Cosmin Căprioară și lect. univ. dr. Laura Pascale, au vizitat, miercuri, 4 iulie, Muzeul de Artă Populară Constanța.

După ce au vizitat expoziția permanentă, dar și pe cea temporară, „Multiculturalitate dobrogeană“ făcând… cunoștință cu arta populară românească, tinerii au participat la un atelier muzeal. Cu acest prilej, eu au realizat linguri pe lemn pictate având ca model tradiția românească. Cei mai mulți dintre ei, au folosit culorile steagului românesc, pentru a duce cu ei, acasă, ceva din specificul meșteșugurilor artistice din România.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *