„Patrimoniul etnografic românesc prezentat la Istanbul“

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir“ din Istanbul va prezenta, în perioada 12 noiembrie-15 decembrie, pe pagina sa de Facebook, precum și pe canalul Youtube, cele mai reprezentative muzee de etnografie din România. Acestea vor fi promovate într-o serie de materiale video traduse și subtitrate în limba turcă, în cadrul proiectului „Patrimoniul etnografic românesc prezentat la Istanbul“.

Printre instituțiile prezentate se află și Muzeul de Artă Populară Constanța, alături de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale – ASTRA din Sibiu, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti“ din București, Muzeul de Etnografie Brașov, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj, Muzeul Județean Gorj „Al. Ștefulescu“ din Târgu Jiu, Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu“din Râmnicu Vâlcea, Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, Muzeul Etnografic al Moldovei din Iași, Muzeul Național al Bucovinei din Suceava și Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc.

Vor fi prezentate atât istoricul muzeal, cât și obiecte de artă populară, realizate manual și aparținând patrimoniului muzeelor implicate în proiect. De asemenea, vor fi preluate în perioada de desfășurare a proiectului și tururile virtuale ale muzeelor care dispun de acest instrument de promovare. Proiectul pune în valoare bogăția și frumusețea meșteșugurilor populare tradiționale făcând parte din seria manifestărilor culturale anuale de promovare a etnografiei românești în mediul cultural turcesc“, au menționat reprezentanții ICR Istanbul.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *