Istorici din Constanța, despre „Diplomație și istorie în relațiile bilaterale româno-turce“

Institutul Cultural Român (ICR) „Dimitrie Cantemir“ din Istanbul a lansat pe 10 noiembrie proiectul online „Diplomație și istorie în relațiile bilaterale româno-turce“. Acesta constă într-o serie de 16 materiale video cu teme istorice relevante, traduse și subtitrate în limba turcă.

Proiectul dedicat relațiilor diplomatice româno-turce de la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea a debutat cu o prelegere susținută de dr. Metin Omer de la Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța, intitulată „Stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Turcia“.istoric Metin OMER

 

Cele 16 mini-documentare prezentate pe pagina de Facebook a ICR Istanbul, precum și pe contul YouTube sunt realizate prin contribuția științifică a unor istorici români de la universități din Suceava, Constanța și București, precum și de la  Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului: prof. dr. Dumitru Vitcu, prof. dr. Alin Ciupală, conf. dr. Emanuel Plopeanu, conf. dr. Daniel Citirigă, conf. univ. dr. Florica (Bohîlțea) Mihuț, lector dr. Adrian-Bogdan Ceobanu, dr. Metin Omer și Elena-Luiza Niță.

https://www.facebook.com/ICRIstanbul/videos/1235204900199461

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *