„O călătorie prin Dobrogea“ cu povești românești și „știri“ marca „Căluțul de mare“

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ marchează cei 142 de ani de la revenirea Dobrogei în granițele statului român printr-o serie de întâlniri culturale și educative în mediul online, găzduite pe pagina de Facebook, în perioada 14-23 noiembrie.

În această perioadă, cei mici, dar și cei mari vor urmări spectacole inspirate de poveștile lui Ion Creangă, „știri“ marca „Căluțul de mare TV“, dar și un spectacol lectură intitulat „O călătorie în Dobrogea“.

Sub genericul „Povești tradiționale românești“ vor fi prezentate următoarele spectacole:

Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 11.00 – „Capra cu trei iezi“ (cu o durată de 50 minute), în regia lui Gabriel Apostol, după un scenariu de Cristian Pepino și o scenografie de Daniela Drăgulescu, pe muzica compozitorului Dan Bălan.

Duminică, 15 noiembrie, ora 11.00„Fata babei și fata moșneagului“ (durata 50 minute).  Regia și scenariul sunt semnate de Daniel Stanciu, scenografia e realizată de Delia Cornelia Ioaniu, iar muzica, de Dan Bălan.

Sub titulatura Știrile „Căluțul de Mare TV“ vor fi prezentate, sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 11.00, materiale  video realizate de actorii Teatrului „Căluțul de mare“ (știri, reportaje, interviuri) despre Dobrogea.

Duminică, 22 noiembrie, de la ora 11.00, este programat spectacolul-lectură „O călătorie prin Dobrogea“, textul fiind inspirat de volumul „Stan Greavu-Dunăre. O călătorie bibliografică în Dobrogea“, scrisă de Corina Apostoleanu, Luminița Stelian și Angela Anca Dobre, publicată la editura Ex Ponto, Constanța în anul 2019.

Evenimentele, care au loc în perioada 14-23 noiembrie, sunt organizate în parteneriat cu Instituția Prefectului -Județul Constanța, Consiliul Județean Constanța, Primăria municipiului Constanța și în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Universitatea „Ovidius“ Constanța și ziarul Ziua de Constanța.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *