Nu aveți încă o ie sau mai vreți una? Veniți la Muzeul de Artă Populară Constanța

A devenit deja tradiție ca în fiecare de an, de Sânziene, Muzeul de Artă Populară Constanța să organizeze un eveniment dedicat Zilei Universale a Iei.

Anul aceasta, manifestarea cultural-artistică la care sunt invitate două creatoare de ii din localitatea prahoveană Brează, celebră pe tot cuprinsul țării pentru frumoasele cămăși populare realizate ani, se va desfășura timp de două zile, pe 23 și 24 iunie.

Cei care nu au încă ie sau vor să-și mai cumpere una sunt așteptați în aceste zile, între orele 09.00 și 20.00, în fața Muzeului de Artă Populară, pentru a alege din creațiile realizate de Ecaterina Oproiu și Iulia Goran.

Evenimentul, organizat de muzeul constănțean de etnografie și intitulat sugestiv „Ziua Universală a Iei“, este un prilej pentru iubitorii de artă populară de a vedea și frumoasele costume din expoziția de bază a instituției de cultură, precum și frumoasa ie gorjeană din perioada interbelică, menită să ilustreze tematica lunii Cireșar, care, de altfel, se regăsește și pe afișul manifestării de Sânziene.

Sursă foto: Muzeul de Artă Populară Constanța

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *