O nouă seară de poveste cu Baletul constănțean: „Don Quijote“, în Piața Ovidiu

După succesul impresionant pe care l-a avut spectacolul „Lacul lebedelor“, de Ceaikovski, susținut într-un cadru de poveste, pe Lacul Siutghiol, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ se pregătește să bifeze un nou succes, cu un alt spectacol în aer liber, „Don Quijote“.

Așadar, în această duminică, de la ora 21.30, pe scena ampalsată în Piața Ovidiu, visătorul hidalgo Don Quijote se va lupta cu morile de vânt și va visa la Dulcineea avându-l alături pe devotatul său scutier Sancho Panza. În drumul lor, cei doi îi vor  întâlni pe îndrăgostiții Quiteria și pe Don Basilo.

Din distribuția spectacolului fac parte: Stewart Douglas – Basilio, Mizuki Kubota – Quiteria, Sayaka Tanno – Mercedes, Bogdan Bîrsănescu – Espado, Ştefan Răuţ – Don Quijote, Keito Shimomura – Sancho Panza, Mihai Pâslaru – Camacho și Mayura Takase – Amoraş.

Reprezentația baletului „Don Quijote“, de Ludwig Minkus, în coregrafia lui Mihai Babușka, după Marius Petipa și cu o scenografie de Adriana Urmuzescu (acceași echipă care a realizat și spectacolul „Lacul Lebedelor“), este inclusă în programul celei de-a patra seri a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății“, eveniment ajuns la cea de-a IV-a ediție, în organizarea Teatrului de Stat Constanța.

 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *