Spectacolele sfârșitului de săptămână, la Teatrul de Stat Constanța

La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța invită publicul în sala de spectacole, pentru a schimba… decorul cotidian.

Sâmbătă seară, de la ora 19.00, publicul va intra în „cuibul de viespi“, în clanul Dudulenilor. Tragicomedia lui Alexandru Kirițescu îi va aduce pe scena constănțeană pe Dana Dumitrescu în rolul Anetei Duduleanu, „șefa de clan“, secondată de Maria Lupu (sora Zoia, de la Caracal „de unde s-a răsturnat carul cu proști“) și Cristina Oprean (Lena, „colivăreasa“ familiei). Din distribuție mai fac parte: Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian / Ana-Maria Ştefan, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană,  Liliana Cazan, Gelu Ciobanu, Claudia Mihuț și Gabriel Neață.

Regia spectacolului este semnată de Lucian Iancu, scenografia e realizată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

Duminică, de la ora 19.00, publicul este invitat să urmărească cel mai nou titlu din repertoriul Teatrului de Stat Constanța, comedia amară „Memoria apei“, de Shelagh Stephenson, în regia lui Vladimir Anton, cu care instituția de cultură constănțeană a deschis, pe 21 septembrie, stagiunea 2019-2020.

Spectacolul aduce în prim-plan povestea a trei surori cu personalități diferite care se reîntâlnesc pentru înmormântarea mamei lor, revederea fiind prilej pentru rememorări, defulări, dezvăluiri de secrete păstrate cu strășnicie, lacrimi, bucurii și împăcări.

Sora cea mare, Teresa, este interpretată de Dana Dumitrescu, mijlocia, Mary, este redată de Alina Manțu, iar rolul mezinei, Catherine, este jucat de Georgiana Rusu. Cele două prezențe masculine din piesa scrisă de Shelagh Stephenson sunt Mike (Andu Axente), amantul surorii mijlocii, și Frank (Liviu Manolache), cel de-al doilea soț al Teresei.

Scenografia spectacolului „Memoria apei“ este semnată de Maria Miu, asistent de scenografie fiind Diana Sav, iar light design-ul este realizat de Lucian Moga.

Bilete

Tichetele pentru aceste spectacole se pot achiziționa de la casa de bilete a teatrului la prețurile: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 20 lei (balcon), 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari, în rândurile 1 și 11) sau de pe platforma https://www.mystage.ro/, cu precizarea că la achiziția online se percepe o mică taxă suplimentară.

Agenția de bilete este deschisă luni, între orele 09.00 și 17.00 și de joi până duminică, între orele 11.00-19.00. Detalii și rezervări se pot face la numerele de telefoin 0241.488.247 și 0371.442.592.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *