Cine sunt câștigătorii Bienalei Internaționale de Pictură „Alexandru Ciucurencu“

Ediția I a Bienalei Internaționale de Pictură „Alexandru Ciucurencu“, eveniment organizat de Muzeul de Artă Tulcea, în perioada 6 septembrie-11 octombrie, și-a desemnat câștigătorii la sfârșitul acestei săptămâni.

Din cele 107 lucrări, semnate de 76 de artiști contemporani din România (Baia Mare, Bacău, Bistrița, Brăila, Botoșani, București, Constanța, Galați, Ialomița, Iași, Ilfov, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timișoara, Târgu Mureș, Tulcea) și Republica Moldova, au fost distinse cu premii și mențiuni doar cinci dintre ele.

castigatori bienala de pictura alexandru ciucurencu

Premiul I a ajuns la tulceanul Viorel Poiată, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Tulcea, pentru lucrarea „Babel-Babilon“. Premiul al II-lea i-a fost acordat Cristianei-Ștefania Culiță din Galați, pentru „Proces“, iar pe cea de-a treia treaptă a podiumului laureaților a urcat, cu lucrarea „Casă la țară“, tulceanca Claudia Pahom-Grigore.

Cu mențiuni au fost distinși constănțeanul Gheorghe Caruțiu, pentru „Natură statică cu raci“ și Sorin Otînjac, pentru lucrarea „Colecționarul de stele“.

În cadrul festivității de premiere, vineri, 11 octombrie, a fost lansat și catalogul expoziției.

catalog bienala de pictura alexandru ciucurencu 2019

Bienala Internațională de Pictură „Alexandru Ciucurencu“ face parte din proiectul „Expoziția de arte plastice – 2019“, desfășurat de Liceul de Arte „George Georgescu“ Tulcea, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ și Uniunea Artiștilor Plastici Tulcea, fiind finanțat de Consiliul Județean Tulcea.

Sursă foto: Muzeul de Artă și Casa Avramide Tulcea – Facebook

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *