Schimbări binevenite la Teatrul pentru Copii și Tineret din Constanța  

Contrar tradiției, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ din Constanța a deschis noua stagiune pentru publicul tomitan nu în ajunul începerii noului școlar, așa cum a obișnuit, ci mult mai târziu, pe 13 octombrie, cu premiera unui spectacol de înaltă ținută artistică, „Degețica“, în regia lui Toma Hogea.

Întârzierea cu care colectivul de actori s-a prezentat în fața publicului de acasă a avut cauze… pozitive fiind prilejuită de o schimbare de… look. Altfel spus, începând din această toamnă, sala și foaierul Teatrului „Căluțul de mare“, precum și partea de culise (vestiare), dar și atelierele de producție, au trecut prin ample lucrări de reparații și modernizări necesare și de mult timp așteptate. Aceste schimbări sunt  vizibile încă de la intrarea în foaier, unde caloriferele sunt artistic mascate, precum și în sala de spectacole, unde schimbările au vizat, printre altele, ușile de la intrare, scaunele, tapisate în roșu, mocheta, lambriurile, scena.

teatrul pentru copii si tineret calutul de mare constanta

Reparațiile curente la sediul teatrului și la atelierele de producție, inclusiv zugrăvelile interioare și exterioare, au costat 530.000 de lei și s-au făcut cu finanțarea Consiliului Județean Constanța. Pentru a se realiza aceste reparații a fost prelungit, pentru încă patru ani, contractul de închiriere cu Comunitatea Elenă „Elpis“, în proprietatea căreia se află clădirea teatrului.

teatrul pentru copii si tineret calutul de mare constanta

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ din Constanța, loc de întâlnire pentru zeci de generații de prichindei, își desfășoară activitatea în sediul primului teatru din Constanța, „Elpis“, aparținând Comunității Elene „Elpis“ din Constanța.

Sursă foto: Cultură Constanța

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *