Concursul „O poveste într-o poezie“ și-a desemnat câștigătorii

Prima ediție a concursului de recitat poezii și monologuri „O poveste într-o poezie“, eveniment organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, în parteneriat cu Comunitatea Elenă „Elpis“ și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, și-a desemnat câștigătorii, pe 6 aprilie.

Misiunea juriului, format din Anaid Tavitian, teatrolog, membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, Liliana Moldoveanu, redactor Radio România Constanța, actrița Claudia Zaharia, de la Teatrul „Căluțul de mare“, prof. Ana-Maria Panțu, inspector școlar pentru limba română și Ioana Checherița, administrator al site-ului www.gradiniteparticulare.ro, nu a fost deloc simplă, având în vedere nivelul de pregătire al talentaților participanți.

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni, Poezie și Monolog, participanții fiind grupați pe trei categorii de vârstă: 6-8 ani, 8-10 ani și 10-14 ani.

După deliberări, juriul a decis clasamentul. Au fost oferite, pentru fiecare dintre secţiuni (şi pentru fiecare categorie de vârstă) câte un trofeu (Marele Premiu), premiile I, II, III şi un premiu de excelenţă, oferit de site-ului www.gradiniteparticulare.ro prin administratorul Ioana Checheriţa, dar şi menţiuni. Premiile au constat în diplome şi cărţi.

Grupa de vârstă 6-8 ani

La secțiunea Poezie, etapa de vârstă 6-8 ani, Trofeul concursului „O poveste într-o poezie“ i-a fost acordat Andrei Larisa Moraru, de la Școala Gimnazială nr. 12 „B.P.Hașdeu“, cu poezia „Tare sunt ocupată“, de Ana Blandiana.

Premiul I a ajuns la Antonia Teodora Ticu de la Școala „Petre Ispirescu“, cu poezia „Șoricelul musafir“, de Constanța Buzea, Premiul al II-lea a fost primit de Maria Brianna Negrilă, de la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“,cu poezia „Pedeapsa mâței“, de Elena Farago, iar Premiul al III-lea i-a fost acordat elevei Andra Teodora Ion de la Școala gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“, pentru poezia „Prințul miorlau“, de Nina Cassian

Premiul de excelență i-a fost oferit lui Theodor Oprea de la grădinița „Steluțele mării“, pentru poezia „Racul, broasca și o știucă“, de Alecu Donici.

La secțiunea Monolog, etapa de vârstă 6-8 ani, Trofeul concursului „O poveste într-o poezie“ a fost obținut de Esna Mustafa de la grădinița „Zubeyde Hanim“, cu monologul „Scufița roșie“.

Premiul I a ajuns la Antonia Popa, de la Școala gimnazială nr.  29 „Mihai Viteazul“, pentru monologul „O fetiță răsfățată“.

Premiul al II-lea a mers la Larisa Andreea Petcu de la Școala Gimnazială nr. 12 „B.P.Hașdeu“, care s-a prezentat în concurs cu monologul „Rățușca cea urâtă“.

Premiul al III-lea a fost obținut de Daria Marina Stamate de la Școala Gimnazială nr.  30 „Gheorghe Țițeica“, pentru monologul „Regina cea rea“ din povestea „Alba ca Zăpada“, iar Premiul de Excelență  a mers la Melisa Elena Sinorchian, de la aceeași școală, pentru monologul „Fetița răsfățată“.

Grupa de vârstă 8-10 ani

La grupa de vârstă 8-10 ani, Trofeul concursului „O poveste într-o poezie“ i-a fost acordat lui Gabriel Munteanu de la Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian“, pentru „Cerbul cu stea în frunte“, de Nicolae Labiș.

La secțiunea Poezie, Premiul I a ajuns la Alessia Maria Stoenciu de la Școala Gimnazială nr. 37, pentru poezia „Nu te-ai priceput“, de George Coșbuc.

Pe treapta a doua a podiumului a urcat Ruxandra-Maria Tănase de la Școala nr. 39 „Nicolae Tonitza“, cu poezia „Prea sărac“, de I.L.Caragiale, iar Premiul III al III-lea a ajuns la Ana-Mihaela Burtoi de la Şcoala nr. 38 „Dimitrie Cantemir“, pentru „Tâlharul pedepsit“, de Tudor Arghezi.

Premiul de excelenţă i-a fost oferit elevei Maria Elena Parasca de la Şcoala nr. 39 „Nicolae Tonitza“, pentru poezia „În ţara lui Mură-n Gură“, de Nina Cassian.

La secţiunea Monolog, etapa de vârstă 8-10 ani, Trofeul concursului „O poveste într-o poezie“ a ajuns la Sofia Petcu de la Şcoala „Tudor Arghezi“ din Năvodari, pentru monologul „Luluţa“, de Vasile Alecsandri.

Premiul I i-a fost oferit elevei Sara Maria Chiriţă de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“, pentru monologul „Zâna Codrului“ din piesa „Sânziana şi Pepelea“, de Vasile Alecsandri.

Premiul al II-lea a ajuns la Melissa Mihalache de la Şcoala nr. 39 „Nicolae Tonitza“, pentru „Cura de slăbire“, iar Premiul al III-lea, la Maya-Alexandra Manole, de la aceeaşi şcoală, pentru monologul „Gospodina la telefon“.

Premiul de Excelenţă i-a fost conferit lui Sebastian Sivriu de la Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“, pentru monologul „Când stăpânul nu-i acasă“, de Emil Gârleanu.

„Dimitrie Cantemir“, pentru monologul „Când stăpânul nu-i acasă“, de Emil Gârleanu.

Grupa de vârstă 10-14 ani

La grupa de vârstă 10-14 ani, Trofeul concursului „O poveste într-o poezie“ i-a fost acordat elevei Mara Ion de la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“, pentru poezia „Undeva într-o pădure“, de Nicolae Neagu.

La secţiunea Poezie, Premiul I a ajuns la Andreea-Elena Bintiuc de la Şcoala Gimanzială nr. 1 Castelu, pentru „Sentinţa“, o poezie creaţie proprie.

Premiul al II-lea i-a fost acordat elevei Andreea Criveanu de la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“, pentru „Omida şi fluturele“, de Daniel Roxin.

Premiul al III-lea i-a fost oferit Alexandrei Maria Badiu de la Şcoala Gimanzială nr. 1 Castelu, pentru recitarea poeziei „O, rămâi“, de Mihai Eminescu.

Premiul de excelenţă i-a fost acordat elevei Elena Anais Mara, tot de la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“, pentru poezia „Un duel“, de George Topârceanu.

La secţiunea Monolog, etapa de vârstă 10-14  ani, Trofeul concursului „O poveste într-o poezie“ a ajuns la Nicol Maria Moisa de la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“,care s-a prezentat în concurs cu monologul „Maricica Tunsu“, de Aurel Baranga.

Premiul I i-a fost oferit lui Bogdan Mihai Irimia de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, pentru monologul „Duhul din lampă“.

Premiul al II-lea a fost acordat ex-aequo elevilor Florina Croitoru şi Eduard Arnăutu de la Şcoala „Petre Ispirescu “, respectiv Şcoala nr. 39 „Nicolae Tonitza“, pentru monologul  „Mutulică“.

Premiul al III-lea i-a fost oferit Sarei-Nicole Petcu de la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“, pentru monologul „Miruna şi Doamne-Doamne“, iar Premiul de Excelenţă a ajuns la Rareş Eduard Stoian de la Liceul „Ovidius“, pentru „O gâză“, de Horaţiu Mălăele.

Pentru concursul „O poveste într-o poezie“ nu s-a perceput taxă de participare, iar toate școlile participante au încheiat un protocol de colaborare pe un an cu Teatrul „Căluțul de mare“ și au primit diplome și adeverințe acreditate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Partenerii care au făcut posibile premiile acordate micuților cât și colaborările deosebite cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța sunt: Comunitatea Elenă Elpis Constanța, prin președintele Anton Antoniadis, ISJC prin inspectorul şcolar general prof. Zoia-Gabriela Bucovală, inspectorul de limba română prof. Ana-Maria Panțu şi inspector şcolar pentru activităţi extraşcolare prof. Marinela Natalia Mrejeru, precum şi site-ul www.gradiniteparticulare.ro.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *