Muzeele tulcene își așteaptă oaspeții și în minivacanța de Rusalii

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale (ICEM) „Gavrilă Simion“ din Tulcea s-a redeschis spre vizitare începând din 30 mai așteptând publicul inclusiv luni, 8 iunie, zi declarată prin lege ca fiind nelucrătoare.

Astfel, Muzeul de Istorie și Arheologie, Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean, format din Muzeul de Artă și Casa Avramide, Centrul Muzeal Ecoturistic „Delta Dunării“, Monumentul Paleocreștin din Niculițel, Cetatea Halmyris, precum și cetatea medievală Enisala vor putea fi vizitate, inclusiv în minivacanța de Rusalii, conform programului.

Pasionații de cultură vor trebui însă să respecte regulile impuse de către ICEM „Gavrilă Simion“, conform normelor legale. Astfel, nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), stare generală alterată sau care au temperatură mai mare de 37,3°C. Cei care refuză le fie verificată temperatura nu vor avea acces în incinta muzeelor.

La intrare, vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălţăminte și vor folosi soluția pe bază de alcool pusă la dispoziție de gazde, pentru dezinfectarea mâinilor. Accesul va fi limitat, astfel încât să fie asigurată o distanţă de minimum 2 m între persoane. Vizitatorii vor trebui să poarte mască (medicală sau non-medicală), care să acopere nasul și gura, pe toată durata vizitei.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *