Reîntâlnire emoționantă la… balcon cu artiștii Teatrului „Oleg Danovski“

Există o categorie aparte de artiști pentru care aplauzele, contactul nemijlocit cu publicul înseamnă cea mai frumoasă răsplată. Acești artiști, din rândul cărora fac parte și angajații Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, au suferit cel mai mult în contextul epidemiei de coronavirus. A venit însă momentul ca ei să se întâlnească cu publicul. Bucuria lor este atât de mare încât primele patru întâlniri cu spectatorii, programate la sfârșitul acestei săptămâni și weekend-ul viitor, vor fi gratuite.

Artiștii vor susține spectacolele de la… balcon (terasa teatrului), iar publicul îi va putea urmări din parc, stând pe cele 84 de scaune, puse la dispoziție de către organizatori, sau în picioare.

Prima întâlnire după îndelunga perioadă de izolare este programată sâmbătă, 6 iunie, de la ora 20.00. Propus spre… aplauze este divertismentul muzical „O sole mio!“, în care vedete vor fi canțonetele italiene.

o sole mio teatrul oleg danovski

Duminică, 7 iunie, de la ora 20.00, publicul va urmări un spectacol antrenant cu muzică și dans, „Magic Swing“, un periplu prin muzica anilor ’50,’60,’70,’80,’90.

„Ne-a fost dor de voi și de normalitate“

Dorim să susținem aceste evenimente în fiecare săptămână, sâmbăta și duminica, la aceeași oră, 20.00, în aceeași locație, cu mai multe evenimente propuse, până în data de 31 august 2020. Primele patru seri vă sunt dăruite gratuit. Capacitatea spațiului rezervat spectatorilor este de  84 locuri pe scaune. În perimetrul asigurat de organizatori este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție. Singurele motive de anulare a evenimentelor sunt condițiile meteo neprielnice sau participarea instituției noastre la alte evenimente organizate în aceleași zile în alte locații din Constanța (…) Vă așteptăm, ne-a fost dor de voi și de normalitate. Mulțumim tuturor celor ce ne-au sprijinit și tuturor salariaților Teatrului Național de Operă și Balet «Oleg Danovski» din Constanța“, a transmis directorul general al TNOB, soprana Daniela Vlădescu.

Evenimentele de la… balcon sunt organizate de Teatrul „Oleg Danovski“ cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, al Direcției Generale a Poliție Locale a Municipiului Constanța, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța și al Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Ne întoarcem spre constănțeni, spre publicul care ne-a simțit lipsa și pe care îl iubim și dăm semnalul de repornire a vieții culturale și a normalității. Pentru aceasta ne-am pregătit să respectăm toate reglementările privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS –COV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, reglementări cuprinse în Ordinul emis de către Ministerul Culturii, nr.2.879 din 29 mai 2020, și de către Ministerul Sănătății, nr.967 din 29 mai 2020. (…) Toate instrucțiunile de participare în spiritul prevenirii contaminării cu noul coronavirus SARS-COV-2 vor fi afișate pe site-ul instituției www.tnobconstanta.ro și pe pagina de Facebook“, a mai transmis managerul teatrului constănțean.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *