Scufundări gratuite la vestigiile arheologice subacvatice din Constanța. Toate locurile au fost rezervate

Proiectul „Urbe Sumersi“, care presupune scufundări gratuite la vestigiile arheologice din zona Cazino Constanța – dig Poarta I, a trezit interesul constănțenilor și turiștilor într-atât încât, în câteva zile de la anunțarea sa,  toate cele 200 de locuri disponibile au fost rezervate. Organizatorii anunță că există șanse ca unele locuri să devină disponibile în cazul în care se vor anula unele rezervări.

Scufundările vor avea loc în fiecare zi de luni, în perioada 15 iunie – 27 iulie.

Vizitarea va fi inofensivă pentru situl arheologic și se va desfășura în mod responsabil și neinvaziv, tururile subacvatice desfășurându-se sub coordonarea și supravegherea instructorilor de scufundare. Aceștia au competența necesară de a însoți grupurile de vizitatori: sunt scafandri profesioniști, brevetați în specificul arheologiei submarine și instruiți în legislația de patrimoniu național având o bogată experiență în expediții de scufundări și proceduri de urgență specifice, beneficiind de toate calificările în conformitate cu standardele și legislația UE în acest domeniu. Înainte de începerea turului ghidat, vizitatorii vor beneficia de un instructaj specific pentru scufundare din partea ghizilor – scafandri. Plecarea în tururile ghidate se va face la intervale de câte zece minute, pentru preîntâmpinarea aglomerației la obiective și pentru o cât mai bună gestionare a grupurilor, au transmis organizatorii.

Grijă pentru patrimoniu

Înainte de scufundare, amatorii de turism subacvatic vor primi informații privind istoricul obiectivelor pe care le vor vedea sub apă, dar li se vor prezenta și date generale despre istoria și obiectivele de patrimoniu ale orașului antic Tomis. La întoarcere vor primi informații privind importanța și necesitatea protejării și conservării patrimoniului.

Proiectul „Urbe Sumersi“,  organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A, este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), aria tematică: Patrimoniu Cultural Material. Bugetul total este de 77.800 lei (70.000 lei finanțare AFCN, 7.800 lei contribuție proprie a beneficiarului). Partener al proiectului este Imago Studio, iar colaborator, Aqua-Mar Diving Centre.

Proiectul este desfășurat sub egida „Constanța – Capitala Tineretului din România 2020-2021“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *