„Muzeul la îndemână“ prin joc și poveste, la Muzeul de Artă și Casa Avramide din Tulcea

Muzeul de Artă și Casa Avramide din Tulcea, care își desfășoară activitatea în cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“, au lansat, pe 17 august, „Muzeul la îndemână“, un proiect cultural-educativ dedicat copiilor.

Proiectul „Muzeul la îndemână“, implementat de Asociația Da´DeCe în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ Tulcea, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), se încadrează în manifestările dedicate Anului Centenarului Marii Uniri.

„Începând cu 17 august 2018 copiii și familiile lor care vizitează Muzeul de Artă și Casa Avramide vor avea parte de o surpriză. Alături de obiectele de patrimoniu care compun expozițiile de bază ale celor două muzee, aceștia vor avea ocazia să descopere prin joc elemente inedite legate de etniile conlocuitoare din Dobrogea, la Muzeul de Artă și povestea familiei Avramide, la Casa Avramide“, specifică echipa de proiect formată din membri ai Asociației Da´DeCe și ai colectivului Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean, din care fac parte Muzeul de Artă și Casa Avramide din Tulcea.

La Casa Avramide prichindeii vor descoperi o căsuţă în miniatură, iar prin poveste și joc ei vor afla care este istoria  uneia dintre cele mai cunoscute familii din Tulcea secolelor XIX-XX.

muzeul de arta tulcea muzeul la indemana

La  Muzeul de Artă, într-un spaţiu special amenajat, prin intermediul unui joc de cărți, copiii și familiile vor putea identifica diferitele etnii din Dobrogea folosind indicii oferite de exponatele expoziţiei permanente. După aceea, cei mici pot explora muzeul cu o hartă asociată jocului.

„Suntem bucuroşi că Institutul de Cercetări Eco-Muzeale «Gavrilă Simion» Tulcea a fost ales partener în acest proiect în anul aniversar 2018 şi ne dorim ca cei mici și părinții lor să-şi îmbogăţească ansamblul de cunoştinţe, valori şi atitudini, cu elemente noi din sfera patrimoniului cultural şi a artei moderne şi contemporane“, menționează organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *