Doi ani de când Mihaela Burlacu a plecat pe drumul fără întoarcere

Doi ani s-au împlinit pe 17 august de la trecerea la cele veșnice a scriitoarei Mihaela Burlacu. Colegii de breaslă de care a fost foarte apropiată îi simt absența de la evenimentele editoriale, de la concerte și recitaluri, de la expoziții.

Mihaela Burlacu și-a pus semnătura pe şase volume (romane şi proză scrisă): volumele „Te iubesc e prea puţin“ (2005), „Rugaţi-vă pentru îngerii ascunşi“ (2007), „Decalogul tăcerilor albastre“ (2008), „O vară de necuprins“ (2010), „Simfonie pentru ciulini“ (2012) şi „Cerul meu arcturian“ (2016). Volumul său de debut, cu proză scurtă. „Te iubesc e prea puţin“, a fost distins cu Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea.

S-a născut pe 5 octombrie 1968, la Tulcea. Absolvise unul dintre liceele prestigioase din localitatea natală, „Spiru Haret“, profilul matematică-fizică, iar din 1993 era licenţiată a Academiei de Studii Economice Bucureşti. De profesie economist, contabil autorizat şi expert evaluator, Mihaela Burlacu lucra la Direcţia pentru Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

Era membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea, şi a Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Quebec, Canada, din 18 mai 2009. Desfăşura o bogată activitate în cadrul Clubului Artelor „Solteris“ din Mangalia, condus de prietena sa, poeta Emilia Dabu. Călătoriile erau marea sa pasiune.

A încetat din viaţă în apartamentul său din Constanţa, în zorii zilei de 17 august 2016, la nici 48 de ani, cauza morții sale subite fiind tromboembolism pulmonar masiv bilateral, care reprezintă a doua cauză de moarte subită după cea de origine cardiacă. Cu doar câteva zile înainte, pe 13 august, Mihaela Burlacu prezentase, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Târgului de carte „Gaudeamus – Litoral“, ceea ce avea să fie ultimul său volum, „Cerul meu arcturian“, care văzuse lumina tiparului în mai 2016, la editura Helis din Slobozia. Scriitoarea este înmormântată la Cimitirul Municipal Constanța.

Sursă foto: Facebook – Mihaela Burlacu, pe platoul Giza din Egipt

Share:

One thought on “Doi ani de când Mihaela Burlacu a plecat pe drumul fără întoarcere

  • 18 august 2018 la 21:14
    Permalink

    Mulțumim Miha pentru prietenia ta sincera!Ne este dor de tine!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *