Spectacolele săptămânii la Teatrul pentru Copii

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ îi invită pe micii spectatori să descopere lumea magică a poveștilor în sala de spectacole recent renovată cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Săptămâna aceasta, în prim-plan se află „Degețica“, eroina din celebra poveste a Hans Chistian Andersen, pusă în scenă de regizorul Toma Hogea. Mărunțica lui Andersen a urcat pe scena constănțeană marți, de două ori, dar va urca și în această miercuri, de la ora 10.00, dar și vineri, de la orele 08.30 și 10.00.

Personajele de poveste vor fi interpretate de Rovena Paraschivoi, Tiberiu Roșu, Claudia Zaharia, Arina Cojocaru, Clara Ghiuvelechian, Grațian Prisacariu, Daniela Vlad, Ion Ciolan și Daniel Minciună.

Scenografie spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, muzica este creată de Tibor Cari, coregrafia e realizată de Geta Răvdan-Huncanu, iar light design-ul, de Adrian Buliga. Spectacolul este dedicate copiilor începând de la vârsta de 3 ani.

„Poveste cu… Scufița Roșie“

Joi, de la ora 10.15, actorii constănțeni vor juca la Lumina „Poveste cu… Scufița Roșie“, adaptare după Charles Perrault, în regia și scenografia lui Valentin Dobrescu, cu o scenografie semnată de Radu Alin Macovei Moraru. În distribuție se află actorii: Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Grațian Prisacariu, Claudia Zaharia și Ion Ciolan.

„Fata babei și fata moșneagului“

Micii spectatori se vor întâlni duminică, de la ora 10.00, cu personaje autohtone din poveștile lui Ion Creangă: „Fata babei și fata moșneagului“. Ele vor fi însuflețite de Rovena Paraschivoi/ Daniel Minciună, Ion Ciolan/ Clara Ghiuvelechian, Claudia Zaharia/ Tiberiu Roșu, Daniela Vlad și Grațian Prisacariu.

Regia și scenariul spectacolului sunt semnate de Daniel Stanciu, scenografia este realizată de Delia Cornelia Ioaniu, iar muzica, de Dan Bălan.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *