Săptămână plină la Teatrul „Căluțul de mare“: șase spectacole la sediu, unul în deplasare și un concurs

Se anunță o săptămână extrem de încărcată la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“. Actorii constănțeni se vor întâlni cu micii spectatori în sala teatrului de șase ori, dar vor juca o dată și pentru copiii din Limanu. Mai mult, sâmbătă, la Teatrul „Căluțul de mare“ se va desfășura concursul de recitat poezii și monologuri „O poveste într-o poezie“.

Săptămâna cu povești se va deschide marți, 2 aprilie, de la ora 10.00, cu povestea simpaticului Bombo, elefănțelul cel curios care pornește în drum spre Nil ca să afle ce mănâncă un crocodil. Aventura sa prin junglă va fi plină de învățăminte. Regia și scenariul spectacolului „Elefănțelul curios“, adaptare după Rudyard Kipling, sunt semnate de Cristian Mitescu, scenografia e creată de Eugenia Tărășescu-Jianu, coregrafia, de Ionuț-Sergiu Anghel, iar muzica, de Viorel Andrinoiu.

Spectacolul, adresat grupei de vârstă 3+, îi are în distribuție pe Rovena Paraschivoi, Claudia Zaharia, Grațian Prisacariu, Andrei Stroescu și Ion Ciolan.

Lebedele“, trei reprezentații în trei zile

Aceeași echipă formată din regizorul Cristian Mitescu, scenografa Eugenia Tărășescu-Jianu și coregraful Ionuț-Sergiu Anghel, cărora li s-a alăturat și tânărul compozitor Alexandru Berehoi, a creat și „Lebedele“, cel mai nou spectacol din repertoriul Teatrului „Căluțul de mare“, care a avut premiera pe 24 martie.

Cu „Lebedele“ lui Hans Christian Andersen micii spectatori se vor întâlni miercuri, joi și vineri, de la ora 10.00.

Emoționantul spectacol dedicat spectatorilor care trebuie să aibă vârstă minimă de 6 ani îi va aduce în fața prichindeilor pe: Daniela Vlad, Clara Ghiuvelechian, Lică Gherghilescu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru, Tiberiu Roșu și Rovena Paraschivoi.

„O poveste într-o poezie“

Sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 10.00, în sala Teatrului „Căluțul de mare“ se va desfășura Concursul de Recitări Poezii și Monologuri „O poveste într-o poezie“, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, sub coordonarea actriței Rovena Paraschivoi.

„Cei trei purceluși“, la Limanu

Tot sâmbătă, dar de la ora 16.00, îndrăgiții actori constănțeni îi vor duce pe… „Cei trei purceluși“ în localitatea Limanu, eveniment inclus în cadrul unui parteneriat cu Crucea Roșie Mangalia.

Regia acestui spectacol, dedicat picilor cu vârste cuprinse între trei și zece ani, este creată de Gheorghe Balint, muzica, de Dan Bălan, iar decorurile, de Adrian Drăguț. În distribuție se regăsesc actorii: Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan și Tiberiu Roșu.

„Pisica dolodora de bani și nepoții ei orfani“, dublă reprezentație duminică

Duminică, de la orele 10.00 și 11.30, „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani“ le dă întâlnire picilor constănțeni. Spectacolul inspirat de povestea lui Samuil Marsak este creat de MC Ranin și Lică Gherghilescu, pentru copiii cu vârste cuprinse între trei și nouă ani, pe muzica regretatului compozitor Dumitru Lupu. În distribuție se regăsesc actorii Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Claudia Zaharia, Alina Manțu, Tiberiu Roșu și Clara Ghiuvelechian.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *