Maraton muzical de neegalat în cadrul Festivalului „Primăvara artelor“  

A devenit o tradiție ca an de an, Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța să organizeze o suită de manifestări culturale de înaltă ținută artistică și științifică sub genericul „Primăvara artelor“. Anul acesta, amplul eveniment la succesul căruia își aduc contribuția cadrelor didactice, invitați din domeniu și studenții de la Arte, care sunt și primii beneficiari ai acestor activități, se desfășoară în perioada 11 martie-9 aprilie.

Numai săptămâna aceasta, studenții de la specializarea Muzică au bucuria de a participa la o serie de evenimente, în calitate de protogoniști, dar și de beneficiari ai actului artistic.

Marți, 2 aprilie, în sala sala de spectacole „Sergiu Celibidache“ a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ s-a desfășurat primă ediție a Concursului de Muzică de cameră „Carmen Petra-Basacopol“ din a cărui echipă de organizare au făcut parte violonista Manuela Olteanu Brenner din Franța, conf. univ. dr. Gabriela Oprea, prof. univ. dr. Mirela Kozlovsky, lect. univ. dr. Ruxandra Mirea și asist. univ. drd. Sabina Oprea. După aceea, pe aceeași scenă a urcat corul specializării Muzică, „Villanella“, dirijat de lect. univ. dr. Ruxandra Mirea, cu un repertoriu ce a cuprins lucrări românești.

primavara artelor festival

Violonista Manuela Olteanu Brenner din Franța conferențiază la Constanța

Evenimentele muzicale continuă și miercuri, 3 aprilie, de la ora 14.00,  în sala „Daniel Sărăcescu” (C2) a Facultății de Arte, cu conferința „Réveillez le violon qui est en vous“ / „Trezirea viorii interioare“, susținută de violonista Manuela Olteanu Brenner din Franța. Scopul acestrei conferințe este acela de „a le cultiva studenților încrederea în talentul lor, angajamentul și voința susținută de studiu tenace precum și responsabilitatea pe drumul ales, cunoașterea vieții artistice profesioniste din Franța“.

Recital extraordinar de vioară, violoncel și pian

Joi, 4 aprilie, de la ora 17.00, organizatoarele acestor manifestări, lect. univ.dr. Ruxandra Mirea, prof. univ. dr. Mirela Kozlovsky și conf. univ. dr. Gabriela Oprea, au invitat, în sala „Sergiu Celibidache“ a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“, trei prestigioși artiști, cu palmares internațional, spre a susține un recital extraordinar.

În prim-plan se vor afla violonista Manuela Olteanu Brenner, pianista Sabina Oprea și violoncelistul Costinel Florică, care vor prezenta lucrări vor prezenta lucrări din creația compozitorilor: Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Piotr Ilici Ceaikovski, George Enescu, Igor Stravinski/Agosti, Constantin Silvestri.

Evenimentul este dedicat nu doar studenților, ci și tuturor melomanilor, de aceea intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *