„Sacrul în artă“, expoziţie online a studenților și profesorilor de la Arte

În Săptămâna Mare a Înfricoșătoarelor și Mântuitoarelor Patimi ale lui Iisus Hristos, Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“, specializările Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative şi Educația vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii, invită publicul la vernisajul unei expoziții tematice: „Sacrul în artă – interferențe clasice și contemporane“.

Vernisajul… online va avea loc miercuri, 15 aprilie, de la ora 19.00, pe canalul de YouTube a Facultății de Arte. https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA.

Conform oganizatorilor, creațiile studenților au fost concepute sub îndrumarea cadrelor didactice Sînziana Romanescu, Lelia Rus Pîrvan, Florentin Sîrbu și Ilyia Iankov, în cadrul lucrărilor practice de specialitate și a workshopurilor periodice, precum și individual.

Lucrările prezente în expoziție sunt realizate în tehnici multiple: pictură clasică pe sticlă, vitraliu pictat, pictură și tehnică mixtă pe pânză, tehnică mixtă și colaj pe hârtie, desen și prelucrare digitală.

„Ne bucurăm să vă putem oferi, acum, în prag de Sărbători, o expoziţie de artă sacră. Acum avem nevoie mai mult decât oricând de lucruri şi gânduri frumoase, iar această expoziţie le oferă pe amândouă: vă invităm aşadar să admiraţi şi partea materială, dar şi inspiraţia şi să aveţi Sărbători Pascale pline de lumină interioară“, au declarat organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *