„Relații publice și dezvoltare interculturală“, un nou program de master la Universitatea „Ovidius“

Cei care doresc să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele în domeniul comunicării și visează să devină purtători de cuvânt, organizatori de eveniment sau să coordoneze activități ce presupun atragerea de fonduri vor avea la dispoziție, începând cu anul universitar 2020-2021, programul de master „Relații publice și dezvoltare interculturală“.

Acesta este inclus în oferta educațională a Facultății de Litere din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța (UOC) și este dedicat tuturor absolvenților de licență de la orice specializare care doresc să aprofundeze domeniul relații publice și dezvoltare interculturală.

Inițiatorul studiilor universitare de master „Relații publice și dezvoltare interculturală“ este conf. univ. dr. Raluca Petre.

Programul de master a fost înscris în HG nr. 318/2019 publicată în Monitorul Oficial al României.

Conform blogului specializării Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a UOC, jurnalismovidius.wordpress.com, absolvenții acestui program de master vor avea specializări complexe precum: specialist relații publice, purtător de cuvânt, mediator, specialist protocol și ceremonial, brand manager, organizator protocol, organizator relații, organizator târguri și expoziții, manager atragere fonduri.

„Masterul de «Relații publice și dezvoltare interculturală» a apărut ca o oportunitate pentru absolvenții de studii de licență care vor să devină specialiști în Relații publice, dar care își doresc să studieze la Constanța. Programul recent acreditat se poate lăuda cu o paletă diversificată de cursuri, printre care se regăsesc: Comunicarea de criză, Tehnici de negociere comunicațională, Comunicare multimedia, Deontologie profesională în comunicarea publică. În ceea ce privește limbile străine, se vor studia preferențial: germana, neogreaca, bulgara. (…) Noul master se impune la nivel regional, fiind primul de acest fel într-o universitate de stat din regiunea de sud-est, și își propune să formeze cât mai mulți specialiști în domeniul Relațiilor publice cu bogate cunoștiințe interculturale“, se precizează pe site-ul menționat.

Cei care doresc să afle care este părerea cadrelor universitare și studenților de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius“ pot accesa articolul Program unic într-o universitate de stat din zona de sud-est a României – Universitatea „Ovidius“ a acreditat un master în Relații publice.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *