„Requiem“-ul verdian,  la Teatrul „Oleg Danovski“

Melomanii tomitani au motive de bucurie: vineri, 12 octombrie, de la ora 19.00, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ îi invită să asculte una dintre cele mai tulburătoare lucrări vocal-simfonice pentru patru soliști, cor mixt și orchestră: „Requiem“, de Giuseppe Verdi.

Alături de orchestra şi corul Teatrului „Oleg Danovski“, condus de maestrul Adrian Stanache, vor evolua soliștii soprana Elena Rotari, mezzosoprana Georgeta Grigore din București, tenorul Răzvan Săraru și baritonul Cătălin Țoropoc, tot din capitală, dar atașat de scena tomitană pe care a debutat și a cântat ani buni înainte de a pleca la Opera Națională București.

elena rotari georgeta grigore requiem verdi

Conducerea muzicală va fi asigurată de John Cuk din Statele Unite ale Americii.

Lucrarea „Requiem“ sau „Messa da Requiem“ a fost compusă de Verdi în două etape: inițial ea a fost gândită pentru a-l comemora pe Gioacchino Rossini, care a murit în anul 1868, după care a fost extinsă în 1874 în memoria poetului naţional al Italiei Alessandro Manzoni. Premiera a avut loc pe 22 mai 1874, la Milano, în Biserica „San Marco“.

razvan sararu catalin toropoc requiem verdi

„Requiem“-ul verdian a mai fost prezentat la Teatrul „Oleg Danovski“, în aceeași distribuție solistică, anul acesta, pe 4 aprilie, în Săptămâna Patimilor, sub bagheta maestrului Radu Ciorei.

Tichetele pentru „Requiem“ pot fi cumpărate de la casa de bilete din incinta Teatrului „Oleg Danovski“ (intrarea din parc) la prețurile de 20, 25, 30 și 40 lei, în funcţie de locul ocupat în salǎ. Studenții și pensionarii (cu documentele doveditoare, carnetul de student, vizat la zi, respectiv talonul de pensie) vor plăti pe un bilet 15 lei, iar pentru elevi (pe baza carnetului de note vizat la zi) și copii un tichet costă 8 lei.

Agenția de bilete este deschisă în zilele de luni, miercuri, joi și vineri, între orele 11.00 și 17.00. În zilele de sâmbătă și duminică, atunci când sunt programate spectacole, ea este deschisă în intervalul orar 18.00-19.00, iar marțea este închisă.

Sursă foto: Facebook – Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *