„A Whole New World“, euforie pop-rock simfonică, la Teatrul „Oleg Danovski“

O stare de bună dispoziție molipsitoare s-a instaurat pe 16 noiembrie, pe scena și în sala de spectacole a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“. „Responsabili“ de această atmosferă au fost dirijorul, soliștii, orchestra și corul care au susținut concertul „A Whole New World“, programat în cadrul celei de-a 44-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului.

Concertul cu șlăgăre pop-rock în variantă simfonică și muzică de film celebră s-a bucurat din plin de aprecierea publicului, captivat atât de repertoriu cât și de dezinvoltura cu care Ionuț Pascu a făcut față tuturor provocărilor, mișcându-se în ritmul alert „cerut“ de partitură și trecând cu ușurință de la postura de dirijor la cea de bariton.

A fost unul dintre cei cinci soliști ai serii, alături de soprana Daniela Vlădescu, fiica sa, Aida Pascu (care a înlocuit-o pe mama sa, soprana Madeleine Pascu, anunțată pe afiș ca una dintre solistele  concertului) și tenorii Doru Iftene și Răzvan Săraru.

Anunțată în distribuție, tânăra soprană Smaranda Drăghici a fost marea absentă a concertului „A Whole New World“,  publicul meloman care a avut ocazia să mai participe la acest concert fiind privat, de această dată, de una dintre cele mai frumoase și spectaculoase lucrări din programul concertului, „The Gril in 14 G“.

În programul concertului s-au regăsit lucrări din repertoriul „clasicilor”: Queen, Deep Purple, The Beatles, ABBA, Donna Summer, Andrew Lloyd Webber, Leonard Bernstein, Alan Menken, Romano Mussumara, Cole Porter.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *