Recital cameral în memoria regretaților muzicieni Radu Pricop și Luchian Ionescu

Iubitorii muzicii culte sunt așteptați, miercuri, 6 iunie, de la ora 19.00, în foaierul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, la un recital extraordinar oferit de un trioul format din pianista Andreea Bratu, violoncelistul Ghiorghiță Tănase și violonistul Vahtang Parulava.

În program se află două lucrări speciale: Trio nr. 7 în Si bemol major, op. 97 „Arhiducele“, de Ludwig van Beethoven și Trio „Elegiac“ nr. 1 în Sol minor, de Serghei Rahmaninov. Cea de-a doua lucrare din programul recitalului cameral va fi cântată în memoria regretaților muzicieni și profesori Radu Pricop (29 martie 1955 – 29 martie 2013) și Luchian Ionescu (19 septembrie 1952 – 5 aprilie 2018).

„Vom aduce un omagiu artistic celor doi profesori și muzicieni, care departe de locurile de obârșie și-au dedicat energia creatoare și realizările profesionale ținuturilor constănțene: pianistul, conf. univ. dr. la Universitatea «Ovidius», Facultatea de Arte, Luchian Ionescu și violonistul, profesor la Colegiul Național de Arte «Regina Maria», Radu Pricop, doi muzicieni care prin regretata dispariție au lăsat un gol de neînlocuit, atât în peisajul cultural autohton cât și în inimile celor care i-au cunoscut și apreciat. Invităm prietenii, rudele, colegii, cunoscuții, melomanii să fie alături de noi la această comemorare simbolică prin muzică. Dumnezeu să-i odihnească în Pace și Lumină!“, a declarat pianista Andreea Bratu.

luchian ionescu radu pricop

Cu Trio „Elegiac“ nr. 1 în Sol minor, de Serghei Rahmaninov, violoncelistul Ghiorghiță Tănase, violonistul Radu Pricop și pianistul Luchian Ionescu, membri ai formației camerale Euxin, câștigau, în 1985, Premiul I la Concursul Republican de Muzică de Cameră a cărui finală a avut loc pe scena Ateneului Român din București.

Cei care doresc să participe la acest emoționant eveniment, susținut de trioul format din pianista Andreea Bratu, violoncelistul Ghiorghiță Tănase și violonistul Vahtang Parulava, vor plăti pe un bilet 10 lei. Copiii și elevii, pe baza carnetului de note vizat la zi, beneficiază de intrare liberă.

Detalii despre recitalul care a avut loc citiți aici: Trio „Elegiac“, rememorarea unui succes răsunător de la Ateneul Român la Teatrul „Oleg Danovski“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *