„BuradArt“, concert cameral de Ziua Națională a României

În întâmpinarea zilei de 1 decembrie, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“ a pregătit publicului meloman un dar de suflet: concertul cameral „BuradArt – Ziua Națională a României“.

Concertul, programat marți, 29 noiembrie, de la 19.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, le va aduce în fața publicului pe soprana Georgiana Costea, pianista Andreea Bratu și violonista Cristina Dinescu.

În program se vor regăsi lucrări semnate de compozitori precum: Ciprian Porumbescu, George Enescu, Tiberiu Olah, Tiberiu Brădiceanu, Paul Constantinescu, George Grigoriu și Emmerich Kálmán

Voi avea ocazia să interpretez în programul de muzică românească, dedicat sărbătoririi Zilei României, câteva piese instrumentale pentru pian solo, extrem de cunoscute și iubite de public, care fac trimitere, fie prin substratul melodic, ritmic sau armonic (stilizat sau într-un mod indirect), la genuri populare consacrate (doina, geamparaua, dansul dobrogean, cântecul liric din repertoriul moldovenesc ceangău, romanța, balada), aspectând în forme strălucitoare, clasice, folclorul românesc (cules înainte de 1950), din diferite regiuni ale țării:  Pavana, op. 10, de George Enescu, Toccata (Joc dobrogean), de Paul Constantinescu; Andante cantabile (1953), de Tiberiu Olah și Balada, op. 29, de Ciprian Porumbescu pentru vioară si orchestră, de această dată, într-un aranjament splendid de concert, cu variate cadențe solistice fiind vorba despre o  partitură inedită pe care maestrul Ioan Dobrinescu mi-a încredințat-o în 2018.

În concert sunt și momente camerale vocal-instrumentale,  alături de  colegele  soprana Giorgiana Costea si violonista Cristina Dinescu, în repertorii de lied/ prelucrări muzicale, operă și operetă românească. Programul de gală cuprinde pagini reprezentative de istorie muzicală românească, romantică și interbelică, fiind în mod special organizat, pentru a celebra muzical, cât mai cuprinzător, Ziua Națională a României“, a subliniat pianista Andreea Bratu.

Cu prilejul acestui eveniment va fi readus în faţa publicului pianul de concerte „Boston“ din dotarea Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, ce face parte din mult apreciata marcă Steinway & Sons.

Amfitrioana serii va fi actriţa Ana-Maria Ştefan.

Intrarea este liberă in limita locurilor disponibile, cu începere de la 18.45.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *