Concert-conferință și lansare de carte, la Muzeul de Artă Constanța

Constănțenii care apreciază muzica de calitate sunt invitați miercuri, 14 iulie, de la ora 16.30, în ambianța specială a Muzeului de Artă, la un concert-conferință, dublat de o lansare de carte. În prim-plan se va afla muzica lui Carl Czerny, remarcabil muzician, pedagog si compozitor vienez din secolul al XIX-lea.

„Discipol al lui Antonio Salieri, Muzio Clementi și Ludwig van Beethoven, Carl Czerny contribuie decisiv la formarea tânărului pianist- virtuoz și compozitor de geniu Franz Liszt, precum și a multor celebrități și pedagogi remarcabili ai Pianofortelui din spațiul european“, spune organizatoarea evenimentului, lect. univ. dr. Andreea Bratu la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța.

afis concert conferinta carl czerny

În programul concertului-conferință se regăsesc ilustrații muzicale din creațiile compozitorilor: Ludwig  van Beethoven, Carl Czerny și Franz Liszt.

Va conferința și va ilustra muzical la pian, cu lucrări din creația lui Carl Czerny, lect. univ. dr. Andreea Bratu.

I se vor alătura studenta Maria Iliev din anul I, de la specializarea Muzică a Facultății de Arte din cadrul -Universității „Ovidius“ Constanța și doi elevi talentați de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“: Irisa Filip (clasa prof. Inga Dășanu) și Ștefan M. Năstase (clasa prof. Alina Deleanu).

coperta carte carl czerny andreea bratu

Cu acest prilej, se va lansa la Constanța volumul „Carl Czerny (autor) – Scrisori către o tânără domnișoară despre Arta Interpretării Pianistice“, în traducerea comparată, după două texte în limbi străine diferite, prime ediții, Viena 1830 și Londra 1839, alături de o prefață și note explicative extinse, redactate de lect. dr. univ Andreea Bratu. Volumul a apărut în 2018 la Editura Muzicală și poate fi comandat la adresa de e-mail: em@edituramuzicala.ro.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *