Tulburătoarea poveste a „Trubadurului“, pe scena Teatrului „Oleg Danovski“

Fiecare „întâlnire“ cu „Trubadurul“ verdian este emoționantă. Așa a fost și (re)întâlnirea de sâmbătă seară, cu nefericitul Manrico, și cu celelalte personaje ale faimosei opere a lui Verdi, prinse în plasa unui destin implacabil.

Tulburătoarea poveste a „Trubadurului“, prezentată pe 10 noiembrie, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, în cadrul Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, ediția 44, a adus pe aceeași scenă, atriști îndrăgiți tomitani, dar și bucureșteni bine cunoscuți publicului de la Marea Neagră, sub conducerea muzicală a dirijorului argentinian Roberto Buffo.

În rolul Leonorei, publicul a urmărit-o pe soprana Elena Rotari, care a interpretat dificila partitură verdiană cu sensibilitatea sa consacrată. Ea l-a avut ca partener pe scenă pe tenorul Răzvan Săraru, în rolul trubadurului Manrico, un alt artist sensibil, îndrăgit de către publicul constănțean pentru modul în care reușește să empatizeze cu fiecare personaj și să-i evidențieze trăirile sufletești.

Năvalnicul conte de Luna a împrumutat vocea tânărului bariton Daniel Pop din București, care l-a interpretat convingător, iar dificilul rol al bătrânei Azucenei a fost interpretat tot de o voce tânără, mezzosoprana Alina Dragnea, cea care a debutat cu această partitură, pe aceeași scenă, în anul 2015, la vârsta de 24 de ani.

Din distribuție au mai făcut parte: Constantin Acsinte, Ionela Duma, Andrei Băican și Iulian Bratu.

Regia artistică a „Trubadurului“ constănțean este semnată de Ognian Draganov,  iar scenografia e realizată de Boris Stoinov și Tvetanka Stoinova.

Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, care se va încheia pe 25 noiembrie,  continua săptămâna aceasta cu concertul „A Whole New World“ – vineri, baletul „Crăiasa zăpezii“ – sâmbătă și opera „Nabucco“ – duminică.

Sursă foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ – Facebook

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *