Paradă cu costume populare vechi și noi, la Muzeul de Artă Populară Constanța

Muzeul de Artă Populară Constanța se pregătește să fie gazda unui eveniment cultural inedit: o expoziție și o paradă de costume populare vechi, din colecția privată a avocatei Eugenia Catargiu, și piese de port noi, inspirate de modelele tradiționale, realizate la „șezători“.

Evenimentul „Costumul românesc de patrimoniu. Centenar de tradiție și continuitate“ este programat sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 12.00, fiind organizat de muzeul constănțean de etnografie în parteneriat cu asociațiile culturale „Cusături dobrogene” din Constanța și „Șezătoarea” din București.

În programul manifestării este inclus și un spectacol oferit de elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța.

Intrarea la eveniment este liberă.

afis-parada-Costumul-romanesc-de-patrimoniu

„În acest fel, instituția de cultură constănțeană se dovedește a fi un liant între trecut, prin piesele vechi de valoare excepțională care se regăsesc în colecțiile sale, și prezent, prin manifestările pe care le organizează frecvent pentru publicul larg, încurajând în același timp meșteșugurile tradiționale, prin aducerea lor în contemporaneitate. De altfel, expozițiile Muzeului de Artă Populară Constanța, atât cea permanentă, cât și cele temporare, constituie adevărate și temeinice surse de inspirație pentru meșterii populari care doresc să respecte tradiția meșteșugului pe care îl practică“, se arată în comunicatul de presă transmis de Muzeul de Artă Populară Constanța.

Nu este prima dată când un avocat îndrăgostit de portul popular se află în prim-planul unui eveniment cultural găzduit de Muzeul de Artă Populară Constanța. În mai 2016, avocata Laura Diaconu a expus, în sălile dedicate manifestărilor cu caracter temporar, sub genericul „Costumul popular românesc“, piese de port vechi, adunate din toate zonele etnografice, aflate în colecția particulare.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *