„Nașterea lui Iisus”, tematica lunii decembrie la Muzeul de Artă Populară Constanța

Muzeul de Artă Populară Constanța dedică luna decembrie marelui și luminosului praznic al creștinătății: Nașterea Domnului, celebrat în fiecare an pe 25 decembrie.

Tematica lunii decembrie, „Nașterea Domnului“, este ilustrată printr-o icoană țărănească transilvăneană pictată pe sticlă, realizată în celebrul centru de iconari Maierii Albei Iulia. Aceasta este pictată de „zugrăvițele” Prodan, la sfârșitul secolului al XIX-lea.

„Sărbătoarea Nașterii Domnului este denumită la români printr-un cuvânt propriu, specific numai poporului nostru, Crăciun. Această sărbătoare, care este și cel dintâi praznic împărătesc cu dată fixă, 25 decembrie, marchează Nașterea după trup a lui Iisus Hristos“, se arată pe pagina de Facebook a Muzeului de Artă Populară Constanța.

Muzeul de Artă Populară Constanța poate fi vizitat zilnic, între orele 09.00-17.00, cu excepția zilelor de 25 și 26 decembrie și 1 și 2 ianuarie. Prețul unui bilet este de 5 lei. Elevii, studenții și pensionarii plătesc pe un tichet 2,5 lei.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *