Muzeul de Istorie Constanța anunță o nouă ediție „Pontica“

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) anunță organizarea celei de-a 53-a ediții a Sesiunii Științifice Internaționale „Pontica“ cu tema „Istorie și arheologie în spațiul vest-pontic“.

Evenimentul, organizat de MINAC, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și în parteneriat cu Facultatea de Istorie și Științe Politice a Universității „Ovidius“, va avea loc între 7 și 9 octombrie 2020.

Comunicările vor fi prezentate pe secțiuni, grupate pe domenii – Pre-Protoistorie, Greco-Romană, Medievală, Modernă-Contemporană, Numismatică, Conservare-Restaurare – și tematic – „Arheologie otomană în Dobrogea“, „Analele Dobrogei la Centenar. Modernitate și contemporaneitate în Dobrogea“ și „Stat și societate în România comunistă și postcomunistă“.

Cercetătorii interesați să participe se pot înscrie pentru Sesiunea „Pontica“ până pe 31 august 2020, pe adresa sesiuneapontica@gmail.com, completând formularul pus  la dispoziție de către organizatori, pe site-ul MINAC.

Lucrările prezentate în cadrul sesiunii, precum și alte materiale propuse spre publicare, vor fi incluse, după recenzare, în cuprinsul numărului Pontica/53, respectiv Analele Dobrogei, seria III, vol.  2/2020. Expedierea materialelor, redactate conform normelor, se va face pe adresa revistapontica@gmail.com, pentru cele care privesc preistoria, antichitatea și perioada medievală sau pe analeledobrogei@gmail.com, pentru cele care tratează perioada modernă-contemporană, până la data 30 septembrie 2020“, au anunțat organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *