Maestrul Constantin Chiriac susține un recital de poezie religioasă la Catedrala din Constanța

„Metanie ţie, Părinte!“ este numele recitalului de poezie religioasă pe care actorul Constantin Chiriac, director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu, din anul 2000 și președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (al treilea cel mai important eveniment de acest gen din Europa) îl va susține astăzi, de Sânziene, de la ora 18.00, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Petru și Pavel“ din Constanța.

Evenimentul este inclus în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății“, care se desfășoară între 20 și 27 iunie, la malul Mării Negre, în organizarea Teatrului de Stat Constanța.

„Recitalul susţinut de Constantin Chiriac are la bază texte scrise de Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ştefan Augustin Doinaş, William Shakespeare, R. M. Rilke şi aduce în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine şi cu creatorul. Intitulat «Metanie ţie, Părinte!», acest recital este un spectacol despre viaţă, moarte, destin, credinţă şi, mai ales, despre iubire“, se arată în prezentarea evenimentului.

Intrarea la recital este liberă.

În perioada 2004 – 2007, Constantin Chiriac a fost vicepreședinte al „Asociaţiei Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007“, iar din 2010 este membru al comitetului de selecţie şi monitorizare a oraşelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. În 2013 a primit titlul de Ambasador Onorific al Turismului Românesc. A jucat în peste 20 de filme, în circa 50 de spectacole, peste 20 de one man show-uri și a susținut recitaluri în peste 50 de ţări din lumea întreagă. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără „Moromeţii“ (regia Stere Gulea), „Croaziera“ (regia Mircea Daneliuc) şi „Undeva în Palilula“ (regia Silviu Purcărete).

Sursă foto: Facebook – Constantin Chiriac

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *