Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța: „Reviste dobrogene ale României Mari“

Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman“ vine în atenția publicului larg și a cercetătorilor cu un volum de referință pentru spațiul dintre Dunăre și Marea Neagră, „Reviste dobrogene ale României Mari“.

Volumul semnat de directorul BJC „Ioan N. Roman“ și de bibliografele Luminița Stelian și Anca-Angela Dobre va fi lansat miercuri, 6 februarie, de la ora 15.00, în sala „Liliana Lazia“ a instituției gazdă.

Cartea apărută în condiții deosebite la editura Ex Ponto a fost editată în cadrul proiectului cultural „De la regional la național: reviste dobrogene ale României Mari, în perioada interbelică“, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). În cele 250 de pagini, cititorii vor găsi date esențiale despre patru „reviste dobrogene ale României Mari“, aflate în patrimoniul BJC: „Analele Dobrogei“, „Arhiva Dobrogei“, „Revista Dobrogeană“ și „Pontice“.

În cadrul proiectului „De la regional la național: reviste dobrogene ale României Mari, în perioada interbelică“, Biblioteca Județeană Constanța (BJC) „Ioan N. Roman“ a organizat, între 1 și 3 noiembrie, masa rotundă cu tema: „Digitizarea patrimoniului, resursă a prezentului pentru viitor“.

De asemenea, în cadrul proiectului s-a desfășurat și un atelier de digitalizare pentru tineri, care a avut loc pe 29 septembrie în cadrul ediției 2018 a „Nopții Bibliotecilor“, cu participarea elevilor de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ și Liceul Teoretic „George Călinescu“ din Constanța.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *