Petronela Rotar lansează la Constanța romanul autobiografic „Privind înăuntru“

Petronela Rotar, una dintre cele mai cunoscute și apreciate tinere scriitoare din România, își va lansa la Constanța cea mai recentă carte pe care și-a pus semnătura: „Privind înăuntru“.

Evenimentul editorial este programat duminică, 3 februarie, de la ora 13.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Despre noul volum al Petronelei Rotar, publicat la editura Herg Benet, la fel ca și celelate cinci cărți ale autoarei, va vorbi Bogdan Papacostea.

Lansarea de carte  face parte dintr-un proiect al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“.

„Privind înăuntru“ este un volum autobografic. „Am adunat în cartea aceasta drumul meu spre sine și lecțiile mele. Poate vor mai fi de folos cuiva, drumeț rătăcit pe calea vindecării. E darul pe care îl întorc vieții, că m-a îngăduit și așteptat să mă întorc cu fața spre ea“, scrie Petronela Rotar.

„Am fost un om zdrobit, întors spre moarte, nu înspre viață“

Am fost un om zdrobit, întors spre moarte, nu înspre viață. La 30 de ani, mă imaginam trăind doar încă câțiva ani, la fel de zbuciumat cum am trăit mereu. Apoi, murind devreme. Cu un ochi priveam spre moarte, iar cu celălalt spre copiii mei, opintindu-mă să mai trăiesc o vreme, cât să văd fetele suficient de mari ca să se descurce singure. Este un miracol că nu am murit, trăind atât de sinucigaș, fără măcar să-mi dau seama.

Am trecut razant pe lângă moarte, nu doar fiindcă am fost îngropată sub o avalanșă, ci fiindcă am trăit fiecare zi ca să mor. Am făcut întoarcerea spre viață în ziua în care am decis să mă vindec. Nu știam atunci, însă, că asta fac, un U turn definitiv spre lumină. Am aflat abia acum, după un drum lung și dureros, când am ajuns“, mărturisește autoarea.

Născută în 1977, la Brașov, Petronela Rotar a fost jurnalist vreme de 18 ani. A debutat în 2014 cu volumul de poezie „O să mă știi de undeva“, reeditat în 2017 ca urmare a succesului înregistrat devenind, conform site-ului editurii Herg Benet, „singurul best-seller de poezie în România postdecembristă“. Au urmat „Alive“ (2014, proză scurtă), „Efectul pervers“ (2015, poezie) și „Sfârșitul nopții“ (2016, proză scurtă). În 2017, a fost publicat „Orbi“, primul roman al autoarei, în care se observă preocuparea pentru psihologie a autoarei, domeniu pe care îl studiază urmând și formare de psihoterapie – psihodramă. „Orbi“ a devenit în scurt timp un best-seller și un adevărat fenomen, primul tiraj epuizându-se înainte de lansarea oficială.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *