„Noaptea Bibliotecii”, la Constanța. Se fac (re)înscrieri gratuite. Programul complet, pe ore

Faimosul scriitor argentinian Jose Luis Borges își imagina Raiul ca fiind asemenea unei biblioteci. Pentru cei care cred că au ajuns în Rai atunci când se află într-o librărie sau o bibliotecă și consideră cărțile trepte spre cer, spre cunoaștere, există Noaptea Bibliotecilor, un eveniment care promovează lectura și activitățile conexe care dezvoltă imaginația.

La Constanța, ediția 2018 a evenimentului „Noaptea Bibliotecii” se va desfășura sâmbăta aceasta (29 septembrie), între orele 16.00-24.00. În program sunt incluse lansări de carte, expoziții, multe ateliere de creație pentru copii, dar și jocuri, dar și spectacole de teatru. Mai mult, între orele 16.00-24.00, se va fac înscrieri și reînscrieri gratuite pentru utilizatori, sălile de lectură vor fi deschuse și se pot face și fotografii cu „Spiridușii cărții”, dar și vizite de grup (minimum 10 persoane) în Bibliotecă și Depozitul General, care presupun familiarizarea cu serviciile bibliotecii și cu spațiile de lectură, precum și prezentarea unor volume din colecțiile speciale.

Între orele 16.00-16.45, în fața Bibliotecii Județene Constanța „Ioan N.  Roman” va avea loc o reconstituire istorico-militară antică oferită de asociația „Tomis”.

De ora 16.45, în aula BJC va putea fi urmărit spectacolul „Visul nostru”, prezentat de trupa Brown Sugar, sub îndrumarea Mirelei Klein.

La ora 17.00, la Secția pentru împrumut pentru copii (etaj I), va avea loc atelierul de decorațiuni din pagini de carte „Să dăm o nouă viață cărților”. 

De la aceeași oră 17.00, la Ludotecă (etaj I), se va desfășura evenimentul „Citim și ne jucăm”. 

Tot la ora 17.00, în sala de lectură „Liliana Lazia” va avea lansarea de carte „România de la Marea cea Mare; ținut original-îmbogățește patrimoniul umanității. Opinii externe”, de Constantin Vitanos și Claudiu-Alexandru Vitanos.

Între orele 17.30 și 19.00, la Sala de Referințe Generale (parter) va fi deschisă expoziția de pictură „Dimensiunea europeană a patrimoniului cultural dobrogean”, organizată în colaborare cu Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”.

De la ora 18.00, la Secția pentru împrumut pentru copii (etaj I), va avea loc manifestarea „Construim Turnul Eiffel din piese de puzzle”, pentru grupa de vârstă 10-15 ani.

Tot de la ora 18.00, în același spațiu, se va desfășura și atelierul de pictură „Pictăm prin tehnica punctată”, iar în Ludotecă, se va desfășura un alt atelier, de desen, „Relaxare prin culoare”. 

De la ora 18.30, la Secția pentru împrumut pentru copii (etaj I), vor fi organizate…jocurile copilăriei: „Păcălici”, „Nu te supăra, frate!”, „Ț.O.M.A.P.A.N.T”. 

În intervalul orar 18.00-19.00, în Aulă (etaj II), va avea loc atelierul de digitalizare pentru tineri în cadrul proiectului „De la regional la național: reviste dobrogene ale României Mari în perioada interbelică”, finanțat de AFCN, la care participă elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța și de la Liceul Teoretic „George Călinescu”.

De la ora 19.00, în holul central de la parter, trupa „Joy” va susține un atelier de improvizație teatrală. 

De la ora 19.00, în Aulă, vor avea loc evenimentul „Arheologia – o experiență de viață”, prezentat de arheologul dr. Constantin Chera și lansarea volumului „Etnologia funerară tomitană”, de Angela Anca Dobre, prezentat de conf. univ. dr. Adriana Cîteia.

De la ora 19.30, în Sala de Lectură „Liliana Lazia” (etaj II) vor fi prezentate noutăților editurii Eikon și se va lansa cartea „Seraphiniana”, de Cosmina Spanoche.

De la ora 20.00, la Mediatecă (etaj ), va avea lo o audiție „The Best of Andre Rieu”. 

Tot de la ora 20.00, în Aulă, va avea loc un colaj de scenete susținut de trupa „Joy”, sub coordonarea prof. Marianei Milaș.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *