„Coșmarul lui Puck“, o premieră pentru adolescenți, dar nu numai, la Teatrul „Căluțul de mare“

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ se pregătește pentru o premieră dedicată, de această dată, adolescenților, nu prichindeilor. Spectacolul „Coșmarul lui Puck“, după celebra comedie a lui Shakespeare „Visul unei nopți de vară“, va avea premiera vineri, 8 noiembrie, de la ora 18.00.

Regia spectacolului este semnată de Tiberiu Roșu, pe care publicul îl știe din rolurile sale în spectacolele Teatrului „Căluțul de mare“, iar coregrafia este realizată de Geta Răvdan-Huncanu. Alături de actorii profesioniști ai instituției de cultură, pe scenă vor urca, pentru a da contur „Coșmarului lui Puck“, elevi de la liceele constănțene, pasionați de mișcarea scenică.

Așadar, din distribuție fac parte: Vlad Ianuș, Grațian Prisacariu, Daniela Vlad, Oana Sârbu, Alexandra Burnichi, Alina Manțu, Teodor Robert Dobre, Andrei Calu, Andrei Stroescu, Buse Ozgul, Daniel Minciună, Ion Ciolan, Gabriel Sandu, Vlad Constantinescu, Bogdan Dandeș, Ștefan Oprișan, Arina Cojocaru, Cristina Dănciulescu, Ana Bădilă, Cosmina Melcea, Sandra Armașu și Robert Ioan.

În viziunea regizorală actuală, Puck este un adolescent ca toți adolescenții, în preajma vârstei de 18 ani, un tânăr rebel, cu problemele specifice vârstei, cu neîmpliniri, cu frustrări, însă cu dorința de a se schimba. Fricile și temerile lui sunt conservate într-un coșmar ce precede povestea lui Shakespeare «Visul unei nopți de vară». Ca pe o scenă de teatru în teatru și în care tehnicienii de scenă sunt meșteșugarii din piesa lui Shakespeare. Aceștia sunt niște oameni simpli care vor sa facă teatru cu mai mult sau mai puțin talent ca prin «căminele culturale». Meșteșugarii ar dori și ei să viseze, dar nu reușesc. Închipuirea e un dar de la Dumnezeu. Acolo unde natura e prea grosolană, prea primitivă, această minunată putere nu mai poate străbate. (…) Tema imaginației se împletește strâns cu aceea a «esenței-aparente» sau «a fi», «a părea». Dacă oamenii simpli refuză artificiile imaginației, cei «rafinați« se lasă in voia ei, trăiesc în și prin ea, devenind alții“, au precizat reprezentanții Teatrului „Căluțul de mare“ prin intermediul unui comunicat de presă.

Spectacolul este recomandat spectatorilor care au cel puțin 14 ani. Până la întâlnirea din 8 noiembrie, publicul este invitat duminica aceasta, de la ora 18.00, la avanpremiera „Coșmarului lui Puck“.

Sursă foto: Teatrul „Căluțul de mare“

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *