Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului continuă la Teatrul „Oleg Danovski“, cu „Forța destinului“ și „Frumoasa și Bestia“

După deschiderea din 27 octombrie, cu excepționala lucrare vocal-simfonică a lui Carl Orff, „Carmina Burana“, Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ajuns la cea de-a 45-a ediție, în organizarea Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, continuă în acest weekend.

Sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 18.30, iubitorii operei sunt așteptați să urmărească emoționanta operă verdiană „Forța destinului“, având regia artistică, light design și scenariul semnate de Alice Barb și o scenografie creată de Maria Miu.

Vor da viață faimoasei opere soliștii: Akiko Hayakawa din Japonia, Răzvan Săraru, Cătălin Țoropoc și Orest Pîslariu din București, Lucia Mihalache, Constantin Acsinte, Marius Eftimie, Gabriela Dobre, Laurențiu Severin și Iulian Bratu. Conducerea muzicală îi aparține maestrului Koichi Inoue din Japonia.

La Teatrul „Oleg Danovski“, „Forța destinului“ avut premiera în deschiderea ediției 2016 a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului.

„Frumoasa și bestia“, în pași de dans

Duminică, 3 noiembrie, tot de la ora 18.30, iubitorii baletului clasic se vor întâlni cu Frumoasa și Bestia, personajele basmului scris de Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, care vor „pluti“ pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski. Coregrafia și light design-ul, precum și libretul sunt semnate de Horațiu Cherecheș, asistent de coregrafie fiind Monica Cherecheș. Scenografia este realizată de Natalia Kornilova.

Spectacolul „Frumoasa și bestia“ va aduce cu sine emoțiile debutului pentru: Mizuki Kubota, Ryan Brown, Steward Douglas, Daia Kashiwaba, Bogdan Bîrsănescu și Yuria Soeta, alături de care vor mai evolua Keito Shimomura, Mayu Takahashi, Mayura Takase și Iguacel Sanchez.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *