„Piatra din casă“, din nou în repertoriul Teatrului „Căluțul de mare“, din 16 mai

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare“ îi așteaptă pe adolescenți  în sala de spectacole (dar nu numai pe ei) azi, 16 mai, de la ora 17.00, pentru a vedea… „Piatra din casă“, o comedie „cu cântice, în un act“, scrisă de Vasile Alecsandri.

Deși distribuția este una complet nouă, spectacolul nu este o premieră, ci o reluare după aprox. 15 ani de la premieră. Regia artistică este semnată de Lică Gherghilescu, muzica e realizată de Liviu Manolache, iar scenografia e creată de Carmencita Brojboiu. În distribuție se vor afla: Clara Ghiuvelechian, Daniel Minciună, Tiberiu Roșu, Arina Cojocaru, Emanuel Cristoiu/ Lică Gherghilescu, Grațian Prisacariu, Claudia Zaharia și Ion Ciolan.

Conform consultantului artistic al Teatrului „Căluțul de mare“, Magda Bădică: „Spectacolul, recomandat pentru etapa de vârstă 12+, redă, cu mult haz, atmosfera de secol XIX a micii burghezii din Moldova, cu obiceiurile și mentalitățile sale, inclusiv acela de a transforma căsătoria într-un târg, o afacere, fără să se țină cont și de părerea sau sentimentele copiilor.

Personajele extrem de haioase și pline de umor, cum ar fi cucoana Zamfira, ce dorește să își mărite fiica, pe sfioasa Marghiolița, cât mai repede astfel încât și ea însăși să se căsătorească cu doctorul Frantz, care o curtează de ani buni, comisul Nicu, potențialul ginere al năstrușnicei văduve, tatăl autoritar al acestuia, Căminarul Grigori Pâlciu, Leonil, verișorul Marghioliței, țiganca Ioana, ce o ajută pe văduvă la treburile casnice și feciorul, îi vor introduce pe spectatori în absurdul și comicul (în același timp) unei situații banale: o mamă obsedată că fiica ei nu se mai căsătorește odată, să fie în rândul lumii: «Măcar de s-ar mărita Marghiolița mai degrabă, ca să scap de-o grijă…Dar unde-i găsești azi bărbații ca mai înainte!…Nu-i vezi că fug de însurat ca dracu de tămâie?…S-au scumpit mirii ca vămile…Of, of! decât ai avea o fată mare în casă, mai bine șapte turci!»“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *