Comedii, în primele seri de Brumar, la Teatrul de Stat Constanța

În primele zile ale lunii Brumar, Teatrul de Stat Constanța invită publicul în sala de spectacole, pentru a urmări trei comedii din repertoriu.

Primul spectacol al lunii noiembrie, „Billy Șchiopul“, de Martin McDonagh, în regia lui Vlad Massaci, programat vineri, de la ora 19.00, se va desfășura în notă tragicomică. Pentru că povestea schilodului din insula irlandeză Inishmaan este mai mult decât o comedie, este un melanj de umor, candoare și tandrețe ascuns sub o crustă groasă de cuvinte grosolane și cinice care au rolul de a proteja un „miez“ sensibil, plin de umanitate.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Nicodim Ungureanu, Vlad Bîrzanu, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară și Mircea Siromașenco. Recent, la cea de-a XXXI-a ediții a Festivalului Național de Comedie de la Galați, actrița Mirela Pană a fost recompensată, pentru rolul Eileen, cu „Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar“. Peste câteva zile, „Billy Șchiopul“ va participa la Festivalul Internațional al Teatrului de Studio și de Forme Noi, de la Pitești, precum și la Festivalul de Teatru „Toma Caragiu”, de la Ploiești.

„Testosteron“

Sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 19.00, pe scena Dramaticului constănțean trebuia să se joace comedie americană: „Desculț în parc”, de Neil Simon, în regia lui Liviu Manolache, însă reprezentanții Teatrului de Stat Constanța au anunțat că din motive medicale, spectacolul a fost suspendat şi înlocuit cu „Testosteron“, de  Andrzej Saramonowicz, în regia lui Traian Șoimu.

„Cu scuzele de rigoare, vă informăm că celor care au cumpărat deja bilete le va fi restituită, la cerere, contravaloarea lor. Pe spectatorii care aleg să păstreze biletele pentru spectacolul programat, îi rugăm să aibă în vedere faptul că «Testosteron» nu este recomandat persoanelor sub 16 ani“, au precizat reprezentanții instituției de cultură.

Din cauza limbajului licențios, spectacolul „Testosteron“, cu Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței și Remus Archip în distribuție, nu este recomandat minorilor.

„Cea mai frumoasă soție“

Duminică, 3 noiembrie, de la ora 19.00, publicul este invitat să vadă o comedie franțuzească: „Cea mai frumoasă soție“, de Eugène Labiche. Spectacolul a avut premiera pe țară la Constanța, în 2017, regia, scenografia alb-negru și ilustrația muzicală fiind semnate de Mihai Constantin Ranin.

Spectacolul îi va aduce pe scenă pe actorii: Florina Stănculeţ, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Medveghi, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Florentin Roman.

Bilete

Biletele pentru spectacole Teatrului de Stat Constanța se pot achiziționa fie online, prin platforma mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand nr. 11), la următoarele prețuri: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 20 lei (balcon) și 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari).

Agenția de bilete este deschisă în zilele de luni, în intervalul 09.00-17:00 și de joi până duminică, între orele 11.00-19.00.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *