Ce vedem weekend-ul acesta la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța invită publicul, în acest weekend, să-și reia rolul de spectator urmărind de acasă două titluri  importante din repertoriu: „Eutopia“, după Aristofan – sâmbătă, 4 aprilie și „Billy Șchiopul“, de Martin McDonagh – duminică, 5 aprilie. Acestea vor fi transmise pe pagina de Facebook a teatrului, de la ora 19.00.

Spectacolul „Eutopia“, pus în scenă de regizorul grec Yannis Margaritis, are la bază cinci dintre comediile lui Aristofan – „Acharnienii“,„Adunarea femeilor“, „Lysistrata“, „Pacea“ și „Plutos“. Este un spectacol antrenant, în stilul teatrului antic, despre adevăruri vechi de când lumea, conceput ca o adevărată desfășurare de forte, cu 28 de actori în distribuție. Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, asistată de Lăcrămioara Dumitrașcu, muzica a fost compusă de Dimitris Ikonomakis, iar coregrafia a fost realizată de Eddie Lame.

Din distribuția spectacolului fac parte: Mirela Pană, Nina Udrescu, Luiza Martinescu ,Alina Manțu, Maria Lupu, Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Cristina Oprean, Florina Stănculeț, Liliana Cazan, Georgiana Rusu, Oana Cercel, Diana Vieriu, Iulia Mihalcea, Liviu Manolache, Dan Cojocaru, Adrian Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Iulian Enache, Nicodim Ungureanu, Marian Adochiței, Cosmin Mihale, Andrei Cantaragiu, Florentin Roman, Ionuț Rusu, Alexandru Iacov și Theodor Marcu.

Premiera spectacolului „Eutopia“ a avut loc pe 10 iunie 2017.

Teatrul de stat constanta Billy schiopul. foto din repetitii credit foto Marian Tudor

Billy Șchiopul“, spectacolul programat duminică, are la bază textul dramaturgului irlandez Martin McDonagh, pus în scenă de regizorul Vlad Massaci.

„Billy Șchiopul“ este un melanj de umor, candoare și tandrețe ascuns sub o crustă groasă de cuvinte grosolane și cinice care au rolul de a proteja un „miez“ sensibil, plin de umanitate. De altfel, sub masca durității pe care o poartă aproape toate personajele se ascund sensibilități nebănuite care abia la final se lasă cunoscute.

Scenografia este realizată de Iuliana Vîlsan.

Din distribuție fac parte actorii: Nicodim Ungureanu (Johnnypateenmike), Vlad Bîrzanu de la Teatrul „Odeon“ din București, / Vlad Lință (Billy), Laura Crăciun (Kate), Mirela Pană (Eileen), Mihai Sorin Vasilescu (Mammy), Marian Adochiței (Babbybobby), Andrei Cantaragiu (Doctorul), Otilia Nicoară (Hellen) și Mircea Siromașenco (Bartley).

Spectacolul a avut premiera pe 1 iunie 2019.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *