Spectacole online pentru weekend, oferite de Teatrul „Căluțul de mare“

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ invită publicul, pentru al treilea weekend consecutiv, să i se alăture… online, pe pagina de Facebook, pentru a urmări, de acasă, spectacole din repertoriu, mai vechi sau mai noi.

„Aventurile lui Gulliver“

Sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 11.00, micii spectatori și părinții lor, dar nu numai ei, ci oricine dorește să mai simtă magia copilăriei, sunt invitați să urmărească „Aventurile lui Gulliver“ după romanul „Călătoriile lui Gulliver“ scris de Jonathan Swift. Regia spectacolului și scenariul sunt realizate de Cristian Mitescu, scenografia este creată de Eugenia Tărășescu – Jianu, iar muzica, de Dan Bălan. Din distribuție fac parte actorii: Andrei Stroescu, Clara Ghiuvelechian, Daniela Vlad, Daniel Minciună, Grațian Prisacariu, Arina Cojocaru, Ion Ciolan, Tiberiu Roșu.

Spectacolul, cu o durată de 60 minute, se adresează celor cu vârste cuprinse între cinci și 14 ani.

Iată și prezentarea pe care o face Teatrul „Căluțul de mare“:  „Spectacolul «Aventurile lui Gulliver» este o parodie muzicală pentru copii având la bază romanul scris de Jonathan Swift. Celebrul doctor Gulliver naufragiază pe insula Liliputa unde toți locuitorii erau asemenea unor pitici. Îngerul lui păzitor, prezent în acest spectacol, e mereu la datorie și îl ajută pe Gulliver să cunoască și să se adapteze tradițiilor chefliilor liliputani. Marele Gulliver participă la războiul dintre cele două insule de pitici (Liliputa și Blefuscu) aducând pacea între cele două popoare.  Piesa se termină cu bine, iubirea triumfă, prințul și prințesa se căsătoresc deși sunt din tabere diferite.  «Ce este bine?, Ce este rău? Ce e mare?, Ce e mic?» sunt  doar câteva întrebări la care nu găsim răspuns fără a ne raporta la un sistem de referință. Gulliver devine pentru puțin timp punctul de referință al liliputanilor. Actori, păpuși-compuse, marionete, cântece, dansuri, glume, intrigi sunt o parte din piesele de puzzle ce alcătuiesc acest spectacol“.

„Prinț și cerșetor“

Duminică, 5 aprilie, de la ora 18.00, spectatorii vor urmări spectacolul „Prinț și cerșetor“, inspirat tot de un roman celebru pentru copii, scris de Mark Twain. La realizarea acestui spectacol a lucrat aceeași echipă formată din: regizorul Cristian Mitescu, scenografa Eugenia Tărășescu-Jianu și compozitorul Dan Bălan căreia i s-a alăturat coregrafa Mihaela Lintzmaier.

Din distribuție fac parte: Cristian Munteanu, Vlad Munteanu, Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Grațian Prisacariu, Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan și Andrei Stroescu.

„Visul unui cerșetor devenit realitate, asta ar fi pe scurt povestea. În spectacolul nostru, ne jucăm cu acest personaj şi întoarcem un regat cu susul în jos. Un copil de cerșetor ajunge să fie rege dintr-o joacă. Jocurile, atunci când nu sunt controlate, pot fi periculoase. Poți ajunge rege indiferent de condiţia socială, cerşetorului nostru i-au fost de folos lucrurile învățate, nu de hainele pe care le purta sau familia în care s-a născut“, spun organizatorii.

Și durata acestui spectacol este de o oră.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *