Ce spectacole se pot vedea la Teatrul de Stat Constanța în al doilea weekend al lunii februarie

Teatrul de Stat Constanța invită publicul în sala de spectacole, și în acest weekend, pentru a urmări două comedii, una italienească și cealaltă franțuzească, precum și un spectacol care pune pe gânduri pe cel care îl privește.

Weekendul se deschide pe 8 februarie, de la ora 19.00, cu o comedie de Carlo Goldoni, „Gâlcevile din Chioggia“, pusă în scenă de Dana Dumitrescu, cu coregrafie de Stela Cocârlea, scenografia realizată de Lăcrămioara Dumitraşcu și muzica lui Adrian Alexandru.

Întreaga acțiune a acestui spectacol plin de culoare și de vervă se petrece în Chioggia, o mică așezare de pescari aflată pe țărmul Mării Adriatice, unde gâlcevile par să facă parte din peisaj.

Din distribuția fac parte: Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Ana Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip şi Cristina Oprean.

„Paliativ“

Sâmbătă, 9 februarie, de la ora 19.00, publicul este așteptat la „Paliativ“, un spectacol din dramaturgia contemporană românească, pus în scenă de Cristian Gheorghe și nerecomandat publicului sub 16 ani.

„Tânărul dramaturg Radu Popescu aduce pe scenă spitalul, o lume pe care o cunoaște din interior, pentru că el însuși a fost medic chirurg înainte de a se dedica teatrului. Aproape toate personajele sunt doctori, oameni ca noi, care, printre multele operații efectuate pe trupurile altora, au suferit și ei deformări ale creierelor și sufletelor. Unii privesc oamenii de pe masa de operație ca pe niște obiecte, părându-li-se normală și salutară percepția. În alții puterea de viață și de moarte asupra oamenilor a declanșat nebunia de a se crede Dumnezei. Ei modelează sistemul după chipul și asemănarea lor și îl fac să funcționeze mai departe, neclintit în fața oricărei tragedii. Ei reprezintă modelele de succes și lecturile obligatorii pentru generațiile următoare, făcând din ideea de schimbare un ideal și o utopie“, menționează reprezentanții TSC. .

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar în distribuție se regăsesc Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Răzvan Baciu, Cosmin Mihale și Ana-Maria Ştefan.

O nuntă celebră

Cel de-al doilea weekend al lunii februarie se va încheia așa cum a început, într-o notă optimistă, cu comedia franțuzească „Nunta lui Figaro“, de Beaumarchais, programată duminică, de la ora 19.00.

Vor da viață celebrelor personaje: Tani Ştefu, Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea-Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov și Daniela Ivanciu. Regia spectacolului este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia, de Gabriela Nicolaescu.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *