Arii, coruri, duete și cvartete celebre la „Gala Operei“

A fost o atmosferă de sărbătoare, duminică seară, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, prilejuită de întâlnirea cu muzica nemuritoare compusă de Puccini, Verdi, Rossini și mulți alții.

Evenimentul muzical a luat forma unei Galei de Operă, prilej pentru publicul meloman de a asculta arii celebre, duete și cvartete din opere celebre, multe dintre ele cunoscute publicului tomitan, de pe scena Teatrului „Oleg Danovski“, iar altele mai puțin știute.

Soliștii serii au fost sopranele Cristina Radu (Brașov), Smaranda Drăghici, Laura Eftimie, Elena Rotari, Stela Sîrbu, mezzosoprana Lucia Mihalache, tenorii Răzvan Săraru, Doru Iftene, Mădălin Băldău, bartionul Marius Eftimie și basul Constantin Acsinte.

Gala, sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu, s-a deschis cu uvertura operei „Carmen“, de Georges Bizet, titlu aflat în repertoriul teatrului tomitan. Una dintre multele opere cu care constănțenii sunt familiarizați. Pe 3 februarie s-au mai cântat pe scena tomitană alte celebre arii, duete, cvartete sau momente corale de înaltă încărcătura emoțională din lucrări aflate în repertoriul teatrului de la Marea Neagră: „Flautul fermecat“, de Mozart, „Nabucco“, „Aida“, „Forța destinului“, „Traviata“ și „Rigoletto“, de Verdi, „Tosca“, „Boema“ și „Turandot“, de Puccini și „Paiațe“, de Leoncavallo.

Alături de aceste fragmente din opere celebre, binecunoscute tomitanilor, publicul a ascultat cu plăcere și arii din: „Samson și Dalila“, de Saint-Saens, „Adriana Lecouvreur“, de Cilea, „Cenușăreasa“, de Rossini, „Salvatore Rosa“, de Gomez, „Dama de pică“, de Ceaikovski, „Andrea Chenier“, de Giordano, „Arlesiana“, de Bizet și „Romeo și Julieta“, de Gounod.

Seara de gală s-a încheiat cu „Nessun dorma“, faimoasa arie a lui Calaf din ultima operă a lui Puccini, „Turandot“, cântată de toți soliștii serii, alături de corul pregătit de maestrul Adrian Stanache și orchestra nelipsită de pe scenă.

Sursă foto: Teatrul „Oleg Danovski“

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *